söndag 20 april 2008

Tofta naturreservat

Efter viltspårskursen igår (se förra blogginlägget) så sov Fixa gott ända tills klockan 7 då hon tyckte det var dax för husse och matte att gå upp. Husse släppte ut henne från sovrummet och väl ute så bar det av till gästrummet, där mattes mamma sov. Det var dax för henne också att gå upp tyckte Fixa. När Fixa sett till att alla vaknat gick hon och lade sig i soffan och sov >:) (matte somnade också om).

Efter en lång och god frukost så tog vi bilen upp till Tofta naturreservat och där vandrade vi runt i maklig takt. Det var ett underbart väder, nästan sommarlikt. Vi såg bl.a .humlor, nyckelpiga, styvmorsvioler, vitsippor och gullvivor. Husse tror även att han såg en svala!


Gullvivor


Matte, Fixa och Cina (mattes mamma).


Fixa undersöker vattnet, musselskal är så gott. Husse o matte hade fullt upp med att hindra Fixa från att smaska på alla musseskal hon hittade.


Fixa och matte doppar tassarna/skorna.

Ha en skön söndag!



5 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka härliga bilder:-)
Visst är de underbara när de väcker en och sedan lägger sig för att sova igen själv :-).
Skönt att våren äntligen är på G.
Ha en trevlig kväll

Anonym sa...

Vad härligt ni haft det idag! :) Det har vi med! Underbart väder och vi önskar att det får bli såhär nu i sommar!

Lena sa...

Vad mycket roligt ni har hunnit göra i helgen! Naturreservatet ser jättefint ut. Vi bor idag nära Tyresta. Bra med fyrbent väckarklocka, våra har också mat- och sovklockor "inbyggda" som väcker/påminner oss :). Ha en fortsatt trevlig söndag!

Anonym sa...

Ni har verkligen haft en trevlig helg. Kul att Fixa gillade att spåra.
Vi har oxå äntligen fått vår, underbart.
Ha en bra vecka!

Anonym sa...

Ser ut som om ni haft en härlig dag idag oxå. Visst är det uuuunderbart nu när våren äntligen är här paw rikthitt som vi säger i skåne.

Ha det gött!!

Skicka en kommentar