torsdag 24 april 2008

Handling och ensamhetsträning

Fixa gillar just nu inte att äta frukost, i alla fall inte hemma. Morgontrött är hon, I-) hon slår till och med matte;) på vardagar. I alla fall har hennes mage lugnat ned sig och vi vaknade nog till båda två under morgonrastningen när solstrålarna gjorde att daggen glittrade i gräset. Efter det var det tid att åka till dagis. När vi kom fram några minuter innan öppningstid så satt det hundar med sina hussar i ett par bilar. Strax efter oss kom en liten "fjärilshund" med sin husse, liten hund och stor bil:). Alla fyrbenta verkade glada att få gå in på dagis när det öppnade.
Idag fick Fixa vara kvar länge på dagis. Hon hade sällskap av labradorgrabbarna Pluto, 7 år som berättat om tidigare denna veckan och av Pepsi som varit lekfarbror till Fixa tidigare. Matte tittade in genom fönstret innan hon hämtade Fixa. Det är ju kul att se vad Fixa gör och hur hon är på dagiset med de andra hundarna. Fixa hade varit lite avvaktande mot sin frukost som matte lämnat med att äta på dagis men när de andra hundarna såg att Fixa hade frukost då käkade hon den med en gång. *s*Det var även handlingsdag så Fixa fick stanna i bilen, i sin bur, under tiden som matte handlade mat för tvåbenta+köttbullar, främst till Fixa och husse\:D/ :) Under tiden som Fixa var ensam i sin bur hade hon ben att tugga på och buren täckte matte över med ett mörkt lakan för att inte få för mycket intryck utifrån. Det verkar gått bra för Fixa att var ensam för det var tyst både när matte gick från och även kom tillbaka till bilen med två kassar med mat. Då var det svårt att inte berömma Fixa utan låta henne vara kvar i buren och åka hem. Men det gick att vara tyst för matte och då blev det kanske mer naturligt för Fixa? :x i alla fall är detta något som både husse, matte och Fixa får träna vidare på. ensamhetsträning inte så kul att träna men bra när det fungerar att lämna Fixa, tycker matte. Nu är det snart dax för mat och sedan surfa runt på andra bloggar. I morgon kommer husse hem.


Fixa i bilburen på viltspårskursen.

Ha en bra torsdagskväll! >:D<

6 kommentarer:

Anonym sa...

Skönt att Fixas mage lugnat ner sig.
Det är aldrig roligt när vovvarna är sjuka!
Ha en fortsatt bra kväll!

Anonym sa...

Vad kul med hund dagis, det skulle vi grabbar gilla oxå, men tyvärr så finns det inte något sånt här på "landet" :(.
Att vara själv hemma eller i bilen har matte tränat oss på, det händer alltid något kul både före och efter matte/husse åker tex träning, prommisar eller en rejäl bus stund :)
Hoppas att det löser sig för dig Fixa, vi håller tummarna :)

Anonym sa...

Det går ju bra med ensamibil träningen!! :) Det är bra!!
Det låter så mysigt på Fixas dagis! Kan tänka mig att hon tycker att det är kul!

Anonym sa...

Verkar vara ett riktigt bra dagis ni hittat.
Visst är det skönt att dom fixar (haha) att vara ensamma både i bilen och hemma. Det är guld värt.

Såklart att min Pralin kamoflerade sig efter badet..tänkte inte på det*asg*

Skönt att hussan kommer hem imorgon.

Kram

Lena sa...

Vad bra att Fixas mage är okej! Vår Frodo hade också svårt att vara ensam på hunddagiset innan alla andra vovvar kom och höll honom sällskap. Hemma ensamma har vi inte tränat speciellt mycket med våra hundar eftersom jag jobbar hemifrån och de är alltid med mig fast det vore nog bra ifall de klarade någon timme själva. När Frodo var på dagis hittade han på en massa bus :), jag ska berätta i min blogg om det någon gång.
Trevlig helg och nospussar till duktiga och söta Fixa!

Anonym sa...

Vad duktig både Fixa & matte var som kunde hålla tyst i bilen!*s* Svårt att inte göra affär av när det går bra,så det var duktigt av dig!*impad*

Skicka en kommentar