söndag 27 april 2008

Fågel, Fisk eller...

Efter frukost åkte Fixa,husse och matte in till centrum. Bilen parkerades i Nordstan och vi tog hissen ned till entreplan. Det var många nya dofter för Fixa och mycket nytt att titta på. Den snygga Field Spanieln som Fixa såg i varje skyltfönster till exempel ;;). Promenaden gick fram till Gustav Adolfs Torg, ingen lång sträcka men lagom idag. Eftersom affärerna inte skulle öppna än på ett tag så var det inte så mycket folk i rörelse. Vi hann även med att ha kul i skogen, innan vi åkte hem. I eftermiddags gick Fixa och matte runt Slätta Damm i Hisingsparken. Innan vi kom iväg på promenaden busade Fixa en del med schäfervalpen Dexa. Dexa är flera månader yngre än Fixa men väger inte så mycket mindre än Fixa. Vädret växlade mellan soldis och regn. Fixa tyckte det var gott med gräs med regndroppar på. Hon har börjat att äta gräs, Fixa. Frågan är om hon är en Field Spaniel eller en ko 3:-O? Runt Slätta Damm finns det många fåglar. De vanligaste är duvor, gräsänder men även knipor och skrattmåsar håller till i och runt själva dammen. Fixa fick syn på några duvor och skrämde upp dem. Duvorna verkade dock vana vid hundar för duvorna flög bara upp och satte sig i ett träd ovanför, utom räckhåll för Fixa. En fågelhund, det är den bästa beskrivningen på Fixa, just nu. Under promenaden gick Fixa bra i kopplet större delen av tiden, vilket matte tyckte var bra :x . Det är ju roligare att vara ute med en hund som inte drar i kopplet och vi tränar för att promenader och annat skall vara kul. Efter promenaden sov Fixa gott. När hon ätit upp sin hundmat så fick hon lite fisk som var över efter mattes/husses mat. För när det rensas fisk eller skaldjur tas fram så kommer Fixa ofta ut i köket. Räka, lax, kolja, makrill och inlagd sill är gott, enligt henne. Hon är ju uppvuxen på Rörö, i Göteborgs skärgård.


Bild från promenaden i Slätta Damm tagen med mattes mobil.

Trevlig söndagskväll och ha en bra vecka! >:D<

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hon tar sitt jobb på största allvar, den lilla fågelhunden! Men hon behöver ju inte arbeta på en söndag. En rolig hund Fixan som äter skaldjur och fisk....*ler*Det kanske är delikatess för hundar också!

Anonym sa...

Skön söndag för två och fyrbenta!! Och fisk och skaldjur är gott för både folk och fä....
Ha en sköön vecka!!

Anonym sa...

Härlig med promenader för både tvåbenta och fyrbenta :)
Fixa har förstått att det är nyttigt med fisk, bra för pälsen och minnet när man är en aktiv fieldflicka som Fixa :)
Ha en bra vecka.

Lena sa...

Vad bra med en allätande Field! Fisk lär man ju bli smart av! Våra vovvar här gillar också gräs och hälsar till Fixa med ett stort: MUUms!
Hoppas ni får en lika härlig och varm Valborg och Första Maj!

Anonym sa...

Gräs ja, mina tussar är oxå små kor. Dom kan inte gå förbi en tuva utan att äta lite=).
Fixa gör själ för namnet fågelhund!

Ha en bra helg!

Skicka en kommentar