tisdag 1 april 2008

Inkallningskurs och nytvättad Kong;)

Fixa är en självständig valp som inte alltid tycker att hon behöver gå nära matte och husse >:). Det finns ju så mycket annat som är intressant. Spår och godis efter hararna här runt omkring, exempelvis. Fixa och husse har börjat på Inkallningskurs ikväll. Fixa är som på tidigare kurser, yngsta deltagaren. Det som var extra bra på kursen tyckte Fixa, var att kursledaren sa att godiset skall få hunden att vattnas i munnen. Kan tänka att Fixa tänkte:- det är mina takter! Bring them on-and keep them coming. <:-P Hon gillar att göra saker om det är god belöning:) Kontaktövningarna gick bra även om det var många nya hundar runt omkring. Det var ju samma husse med gott godis-köttfärsbiffar är mums!
De sista nätterna har det gröna kompostgallret mellan Fixas bädd och sängen varit borttaget-hon kan ju inte sova bakom galler resten av livet, sa husse. Så vi har gjort nya försök att ta bort gallret. Första natten fick Fixa lyftas ned många gånger från sängen men inte lika många gånger som tidgare nätter när gallret varit borta. Natten till idag var det bara två gånger som Fixa gjorde försök att komma upp i sängen. Resten av tiden sov hon bra i sin bädd I-). Fortsätter det så här kan gallret fortsätta att stå kvar dygnet runt framför bokhyllan så att inte pocketböckerna går åt.
När husse tvättade en maskin med kläder idag så lät det extra mycket. Fixas Kong blev nämligen extra ren och fin då den åkte med i tvättmaskinen av misstag*hihi* Fixa har nya äventyr med husse att se fram emot till helgen.
Ta hand om er och ha en fortsatt bra vecka! >:D<

7 kommentarer:

Anonym sa...

Vad Fixan är duktig! tvättar sina leksaker själv. Kan hon lära mina grabbar det tror ni?
Ha en trevlig kväll.
Mvh Susann, Jojje & Lotus

Anonym sa...

Man kan ju inte ha en smutsig Kong, klart den ska tvättas. Fixan är också som en tonåring med andra ord "Jag vet vad du vill, Jag vet vad du menar, MEN jag gör det bara om det är värt besväret! I bland ger jag Rut blod korv som jag steker lite lätt så det inte är så klibbigt....den kanman nästan sälja sin matte för. Duktiga ni är som hller stånd mot en säng invasion...inte är det lätt inte. bengt fick ju ge sig här, Rut ligger så ofta och så mkt hon bara kan under hans täcke!*flinar* //Anki

Anonym sa...

Ohoj, vad duktiga ni är med sängförbudet!!! Här har vi inte varit så tålmodiga med det.. med risk för att få FYRA hundar i sängen... Men det tyckte hundarna själva inte om.. så då hoppade en efter en ner.. Irma stannar dock kvar i sängen! :) De andra väljer andra sänger, eller soffan.
Kul med ny kurs! Jag ser fram emot helgen - spännande! Men Irma kan nog fega ut lite.. Håll tummarna!!

Fixa sa...

Tack för tipset med blodkorv Anki! Angående sängförbudet:Fixa hade en stor fästing tidigare i veckan som sugit så mycket blod att den ramlat av Fixa i soffan. Fästingar vill vi inte ha i sängen! Vi håller tummarna Madelene!

Anonym sa...

Kurser tycker mina killar är helt okey, för då vankas det köttbullar i massor.
Tvätta leksakerna i tvättmaskinen var en bra idé, det skulle behövas här hos oss oxå *s*.
Tack för tipset Fixa!

Lena sa...

Jaså, en husse-Field här också, var vår husses kommentar när han läste bloggen :D. Han lever i villfarelsen att "alla fieldar är husse-tokiga". Det är nog snarare tvärt om :).
Vi hade som föresats att inte ha hund i sängen innan vi skaffade vår äldsta springer....nu har vi tre! Frodo föredrar det svalare golvet.
Kram till söta Fixan som är så duktig att hon skonar matte från att tvätta leksakerna :).

Anonym sa...

HA HA HA...=()

Fixan är en sann field.. Bra kämpat, ge er inte.. Men det finns inget mer envist än en field som sätter den sidan till. Här hemma händer det fortfarnade att Malte försöker krypa upp. Lycka till med er träning, den ger färdighet.. Hoppas vi ses den 10 maj.

Skicka en kommentar