söndag 13 april 2008

Hönö och skogstur

I fredags kväll var husse och matte ute på roligheter och då fick Fixa vara "kvällshund" hos Ammie och Ella och deras husse Claes ute på Hönö. Husse släppte på eftermiddagen av Fixa vid färjeläget Lilla Varholmen, där portistjejerna och Claes mötte upp. Fixa gick tillsammans med portisarna och Claes ombord på färjan, det var inga problem. Det var första gången Fixa åkte färja som "fotgängare"- snacka om miljöträning :) Tack för hjälpen Claes!
Fixa verkar ha haft hur kul som helst
mkt. bus och lek blev det nog, för under lördagen så sov/vilade både hon och matte mest hela dagen I-).

Idag var vi ute tidigt med rastning innan frukost. Frukost? Fixan ville inte ha något alls att äta till frukost. Hon hade siktat in sig på husses skinksmörgåsar
>:) men tji fick hon så då åt inte Fixa den vanliga hundmatsfrukosten [-( . I alla fall så åkte vi upp till ett skogsområde och tanken var att Fixa skulle få återuppta kontakten med sele och lina. Selen verkade för liten till en början men efter att ha spänt ut selen på nästan max så kunde selen tas på Fixa. Till en början gick det mindre bra men efter en stund hade både husse, Fixa och matte får mer ordning på teknik och mer samspel. Fixa kan sätta iväg utan att ha en tanke på att matte och husse är med, men varefter vi gick och Fixa själv fick hålla ordning på oss (mkt. belöningar blev det när hon självmant kom i fatt eller kom tillbaka till oss) så fungerade det till slut mkt. bra. :x Det var ett tillfälle då Fixa var okontaktbar och husse fick följa linan och hittade Fixa smaskande på något "väldigt läbbigt" enligt mattes åsikt. Inga pussar från Fixa på flera dagar, om matte får bestämma. De små köttbullarna som matte tagit med som "toppbonus" , fick ligga i samma påse som det "vanliga godiset". Detta gjorde att även de andra godisbitarna blev mer intressanta i Fixas tycke \:D/ Vi hade uppehåll och fint väder. Solstrålarna letade sig ned mellan träden och fåglarna sjöng. Vi önskar att vi får lika fint väder nästa helg, när det är dax för att prova "Viltspårskurs för nybörjare".

När vi kom hem hittade vi två fästingar som fripassagerare så husse har haft fram tändstickor och eldat lite. Dusch för hela trojkan blev det också! Men matte har precis tagit bort en krypande fästing från sitt underben så de är ena riktiga uschlingar:( Här under kommer några kort från skogen men som husse sa:- när jag skall videoinspela så står Fixa still och när jag skall ta kort så rör hon sig.


Långt in i skogen traskade vi ... solen lyste, fåglarna kvittrade - allt var perfekt.


Ge mig köttbullen - jag sitter ju!


Om man hoppar upp på stenar så finns det godis där :)


Fotomodell


Bild från tidigare i veckan - Fixa älskar att få sträcka ut sig i vår soffa.

Ha en fortsatt bra helg och bra start på veckan. Ta hand om er själva och varandra.
>:D<

6 kommentarer:

Lena sa...

Vilka jättefina bilder på Fixa! Den sista var väldigt gosig :). Jag plockade en liten fästing i pannan på Sandra häromdagen och efter det blev det allmän duschning av samtliga vovvar och fästingdroppar i nackarna. Det ska bli roligt att läsa om Fixas viltspårskurs!
Ha en bra söndag!

Anonym sa...

Hejsan! Fixan är en snygg fotomodell, är hon snäll och poserar oxå?
Väldigt fina bilder :)
Usch har de där odjuren kommit fram nu, inga favoriter kan jag säga. Dags att köpa medel då antar jag.
Ha en trevlig kväll.

Anonym sa...

Underbara bilder på Fixa, hon är så söt!
Fästingar, hemska kryp har plockat några på mina killar oxå. Dags att köpa fästinghalsband.
Visst är det härligt med skogspromenader!

Ha en fortsatt trevlig dag!

Anonym sa...

Härliga bilder från skogen!
Snygg blir Fixa i sin sele också - nästa helg träffas vi!!! Ska bli spännande med kurs!

Fixa sa...

Ibland poserar Fixa men det är inga långa stunder. Vi är på gång att köpa fästingmedel, vi med. Vi ser fram emot nästa helg med viltspårskurs Madelene/Elin o Fixa

Anonym sa...

Härlig helg för Fixan och er...Hon är så söt på bilderna, verkar ha tappat sitt valp utseende. Ser så vuxen ut. Jag blandar också godis med "färsk godis" , det funkar bra.

Skicka en kommentar