tisdag 22 april 2008

Tisdag

Igår kväll när Fixa var ute på kvällsrastning träffade matte och Fixa på ett runt, taggigt djur. En igelkott:) De är djur som matte tycker är fina men Fixa skall ju inte gilla dem för mycket. Fixa luktade efter igelkotten när hon och husse var ute senare men efter det har vi inte sett den. Matte lämnade och hämtade Fixa på dagis idag och skall göra resten av veckan. Husse har åkt utomlands med sina föräldrar, TIDIGT imorse så Fixa och matte är rätt trötta ikväll. Tidigare ikväll var vi i väg på inkallningskurs. Fixa hittade en ny "hobby" att smaka på nästan varenda pinne eller kvist som låg på backen. Vi tog det lite lugnt med övningarna, valptempo:) Stanna gick ganska bra, sitta kvar med störning gick ibland. Hemträning hade matte och Fixa gjort men det var lite svårare idag. Det övning som satt klockrent var att komma på inkallning när Fixa skulle springa genom "alle med hundekipage på båda sidor". Det gjorde hon perfekt båda gånger! Mttte var så stolt! Belöningen var att få leka lite med ett kaninskinn som kursledare Millan hade med. Jättekul tyckte Fixa :xNästa vecka är det kursavslutning inne i stan och då är det hårdvaluta, köttbullar som gäller att ha med+leka som belöning med husse/matte. Resten av kvällen och imorgon kväll är det slappa som gäller för Fixa och matte. Någon lättare övning imorgon men inte ikväll-nu blir det deckare.
Ha en bra kväll!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Alla pinnar luktar ju olika så man måste inspektera ALLA, enligt Jojje & Lotus i alla fall. Matte tycker att det är onödigt :-)
Fixa är så duktig som klarar inkallning med störning, det sär svårt!
Ha en bra vecka

Anonym sa...

Kul att höra att en del av övningarna gick bra iaf. :) Pinnar och att spåra igelkottar verkar vara det som gäller för Fixa just nu. Hälsningar från husse i Newcastle.

Anonym sa...

Så du är gräsänka?
Kul att det går bra på kursen

Jag hade två igelkottar som åt ur mina rottisars skålar varje kväll, hundarna väntade snällt tills igelkottarna ätit färdigt. Ska se om jag kan hitta fotona och scanna in dom så ska ni få se.

Ha det!

Anonym sa...

Igelkottar är spännande säger Irma!! :D De tuffar så lustigt om man kommer nära dem!
Pinnar är inte jag så förtjust i.. kanske för att det inte finns så många där jag bor... matte får ge oss märgben istället. Mums!!

Anonym sa...

Pinnar är livet, Igelkottar är konstiga bollar tycker tussarna.

Lena sa...

Passion för pinnar har alla våra valpar haft men någon igelkott har de aldrig sett. Jag hade däremot en katt som lekte med "kottarna" vid huset.
Kul att det går bra för Fixa på kursen!
Må så gott!

Skicka en kommentar