onsdag 23 april 2008

Kvällspromenad

Fixa är morgontrött på vardagarna och pigg på helgerna på morgonen, tycker vi. Troligen är det nog så att hon vaknar mer runt klockan 7 och då blir det som vi anser att hon helst kan sova en stund till på helgen men vakna tidigare på vardagarna. I morse kräktes Fixa ute +att matte fick nytta av tre bajspåsar. Frukosten smakade inte ens Fixa på. Så på tom mage gick Fixa och matte till busshållplatsen och tog bussen till den stora knutpunkten, vilken inte ligger så långt ifrån hunddagis. Det var många människor i rörelse i morgontrafiken och många på bussen. Fixa var ganska lugn och det gick hyffsat att gå sista biten till dagis, även om hon drog i kopplet en del. Vi kom fram några minuter innan dagis öppnat och fick snart sällskap av labradoren Pluto och hans matte? Pluto och Fixa är tydligen i samma del av rummet och hälsade på varandra. Pluto, 7 år, såg inte ut att vara så mycket högre än Fixa, tyckte matte. Fixa fick med sig frukost in på dagis och hade en bra dag där medan matte var på jobbet. På eftermiddagen åkte vi en annan busslinje på väg hem från dagis, nu med ännu mer människor på men Fixa klarade det bra och hon steg på och av bussarna själv båda gångerna. Sedan har vi tagit det lugnt. Fixa åt upp sin kvällsmat snabbt, varenda liten bit:) På kvällspromenaden tänkte matte träna Fixa på att inte dra i kopplet. Det blev en bra träning och Fixa drog inte många gånger i kopplet. En "inte ta godis-följ med åt andra hållet, stanna, varsegod och ta godiset"övning-sekundär belöning? gjorde vi på promenaden, där det inte fanns några pinnar och det gick hur bra som helst vid samtliga tillfällen. Komma på inkallning gick också bra när vi tränade det i lilla parken. Lite midre störning så fungerar det-vi får träna på helt enkelt men ha kul med och Fixa vara valp:x.
Snart kommer John Blund! Ha en bra kväll alla bloggläsare!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Fixa är jätteduktig tycker jag! Hon kan massor redan och har hunnit gå flera kurser fast hon bara är lite drygt sju månader!! Så om det trögar till ibland - det gör inget alls.. hon har tid på sig att lära. Fielden är liksom flera andra spaniels - sena i sin mognad och inte förrän de passerar två års ålder kan man tänka att de är mer vuxna.

Fixa sa...

Jo matte vet att en field mognar långsamt. Me det är ju lättare med vanlig rastning och promenader mm om vi kan lära oss så Fixa inte drar i kopplet. Agillity mm väntar vi med ett bra tag till.Tack för omtanken Madelene! Marie: tjejerna är själva ett tag-vi klarar oss rätt bra.Oj vad tiden går fort ibland! Sov gott allihopa!

Anonym sa...

Ni är så duktiga och flitiga, både Fixan och tvåbeningarna! Det är roligt när det går framåt och man märker att det faktiskt ger resultat att vara aktiv med sin hund. //Anki

Anonym sa...

Vad härligt med aktivitetsprommenader!
Fixa är jätteduktig hälsar Lotus:)
Ha en bra vecka med många äventyr.

Anonym sa...

Hej!
Tack för inlägg i min blogg!
Vuxen vid 2 år... Tudor är snart 5 och vi tycker inte han känns särskilt vuxen:-)! Särskilt inte när vi går kurs. Vi går en jaktkurs nu och springrarna där är bara 1 år och Tudor är den som hellre vill busa med de söta tjejerna... men det kanske mer har med uppfostran än mognad att göra?? Äh, vi är jättenöjda med vår lille buse. Inomhus och på kontoret är han väldigt lugn och utomhus lyssnar han oftast på oss!
Hälsningar från Emeli

Anonym sa...

Det är bra att hålla igång inlärningen med kurser tycker jag, dom är ju anpassade efter hundarnas ålder & mognad. Tyvärr brukar det ju vara evigheter mellan valpkurs-unghundskurs-nybörjar/fortsättningskurs så att man får börja om från början varje gång, det slipper ni!!

Ta hellre lite inlärningspaus när hon kommer i spökåldern

Träna på!!!

kram Marie & Lapparna

Lena sa...

Vilken duktig Fieldis Fixa är! Jag är jätteimponerad! Hoppas Fixas mage lugnar ner sig.
Ha en bra dag!

Anonym sa...

Tycker ni är så duktiga och flitiga med Fixa.
Fixa verkar vara en så trevlig och glad tjej.
Inkallningen och att vara lös är något jag var dålig på att träna mina vovvar när dom var små, det lider jag av nu...
Fast jag tränar på att ha Charlie lös, han är ju snart bara 6 år hihihi. Ja man lär så länge man lever!

Skicka en kommentar