tisdag 29 april 2008

Kunglig avslutning

Ikväll har det varit en kunglig avslutning på inkallningskursen. Vi höll idag till på Gustaf Adolfs torg ;), mitt i Göteborg bland spårvagnar, bussar och värmetörstande människor. Tack vare det fina vädret och värmen på 22 grader så var det mycket folk i rörelse på torget , snacka om störningar för en 7-månaders Fieldtjej. Vi hade en hel del publik under våra övningar :) För att öka störningarna ännu mer vid övningarna så hade kursledaren Millan med sig leksaker och godis som hundarna skulle springa förbi, när hussar eller mattar kallade på dem. Fixa var sååååååå duktig idag - hon kom på samtliga inkallningar. Som en liten (enligt Fixas störningstrappa) störning så hade Millan en skål med godis som Fixa skulle passera när husse kallade på henne, det gick utmärkt. För att öka störningen ännu mer så byttes skålen mot en leksak i form av en höna som rörde på sig. Fixa sprang som skjuten ur en kanon till matte på inkallningssignalen för där väntade favoritbelöningen - ett kaninskinn! Kaninskinnet är en nivå högre än en köttbulle när det gäller favoritbelöningar.




Husse ska knalla iväg för att senare kalla in Fixa.


Fixa har kommit och satt sig framför husse på inkallningskommandot.


Millan som "störning" mitt i.



Matte och Fixa övar att sitta kvar mellan inkallningsträningen.



Fixa, en trött tjej som vill hem och få mat och få sova.

Trevlig Valborg, imorgon är det Chalmers cortege, Fixa har tyvärr ingen vagn i år men vi kanske ses på stan ändå!

10 kommentarer:

Anonym sa...

Lilla Fixagumman, vad du är duktig!!!! :D En riktig stjärnelev!!!
Mamma Frosty och mormor Molly med människor är så stolta över dig..
Hoppas du får en härlig valborg, första maj och helg med dina människor!!

Anonym sa...

Nämem gud så duktigt av Fixan att klara av ny, stökig miljö och en massa trevliga störningar! Kanin skinn? Var får man tag på ett sånt? Har en känsla av att Kanel skull gilla det. Ha en bra Valborg alla tre, Fixan ska inte vara ledsen för att hon inte fått någon plats i kortegen.....det är ändå så trångt!*s* //Anki

Anonym sa...

Ojojoj vad ni har lyckats bra med Fixas träning. Jag tycker ni är värda en guldstjärna alla tre.

Trevlig valborg och 1 maj!

Lena sa...

Stort GRATTIS till fantastiska Fixa!!! Och lika stort GRATTIS till matte och husse som jobbat så bra med sin fina Field!!! Ha en bra helg allesammans!

Anonym sa...

GRATTTIS GRATTTIS till lyckad avslutning på kursen!!!

Trevlig Valborg önskar vi er!!

Anonym sa...

Heja Fixa vad du och dina tvåbenta är duktiga :)
Så mycket störning, godis och leksaker!
Kaninskinn låter spännande, vart finns det att få tag på?
Ha en jättetrevlig helg :)

Fixa sa...

Kaninskinn går att beställa på http://www.haromi.se/dbbutik/butik/db.pl?id=2951&template_file=db_showprod.php om ni inte bor i närheten av Skärhamn på Tjörn för då kan man besöka deras butik.

Anonym sa...

Duktiga Fixa men duktigare matte & husse som tränar sin lillfia så bra. Kaninskinn är det allra bästa som finns...mina fieldar ÄLSKAR sina skinn. Kanske lite för mycket, de har en tendens att krympa efter tiden...hmmmmm...
Ha det bra och en skön helg..vi ses den 10 maj på Hofsnäs Herrgård. Då blir det fieldmys för hela slanten...

Anonym sa...

Ibland bara man skriver... WT är förkortning på Working Test och GP för Grundprov... Två lite förenklade former av jaktprov, men bra träningstillfällen inför de "riktiga" proven =)Hoppas att vi kanske kan mötas på något av dessa, kaninskinnet är ju bara en början eller?? ;)

Lena sa...

Jag igen; ville också tillägga att det var ett mycket trevligt inslag i Field Spanielnytt om matte, husse och Fixa på Fieldträff!!! Ha en bra fortsättning på förstamajdagen!

Skicka en kommentar