tisdag 2 september 2008

Hundkompisar

Lena har frågat vad Fixas Hund-SPA är för något? Det kan variera från gång till gång men ibland kan det vara så att Fixa blir schamponerad och duschad, torkad med frottéhanddukar-det gillar hon verkligen. Ibland blir Fixa blåst en del med fön. Pälsklippning och öronrengöring av Fixas öron gör vi med. Självklart hör det till att få något gott att äta när man är på SPA. Det kan vara en morot, levergodis, köttbullar eller något annat gott. I våras, när Fixa inte var så gammal, gick vi en hundmassagekurs. Då hade Fixa mindre tålamod och det gick att massera en eller ett par kroppsdelar per gång men nu varierar vi och ni som läst tidigare inlägg från vår fjällvandringsturer vet att Fixa numera även låter sig få en helgkroppsmassage. Vårt "hemmahund-SPA" har säkert fler komponenter men det är vad jag kan komma på nu.  Fixas tänder försöker vi att borsta ofta och kompletterar med tuggben. Det var när vi läste Gun och Rasmus blogg som vi började att borsta tänderna samt att veterinären gav oss det tipset när man fick operera bort en av Fixas mjölktänder som gått av.

Idag promenerade husse och Fixa till hunddagis. När matte kom till dagis på eftermiddagen var det två hundkompisar som satt och spanade i rastgården. Den ena hundens öron fladdrade lite i vinden. Det var Fixa med sin bästis som heter Lille Bill- de två var nämligen busiga inne och fick då vara ute för att få bättre plats att busa på- samt lite lugnare inne för övriga hundar, en stund.

Fixa och "Lille Bill" spanar.
Vi gick hem från dagis med och då var det mer människor och mer trafik än på morgonpromenaden till dagis. Fixa har verkligen växt på sig under de senaste månaderna och vant sig mer vid oljud och olika miljöer bara vi jämför med i våras. Det blev både miljöträning men även kontakt och följsamhetsträning och annat smått och gott. Nu slappar Fixa i soffan med husse.
Tack Stig för klövarna, de kommer att användas väl. Vi håller tummrna och önskar att det blir bra väder i helgen för på lördag skall vi träna viltspår och på söndag då skall vi åka ut till Rörö på Field Spanielträff och det ser vi fram emot :)
Ha en bra tisdagskväll och trevlig fortsättning på veckan!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Kul med en bild från Fixas dagis! :)
Ja, tänk vad tiden går!! Det är snart ett år sedan tio små browniesar såg dagens ljus..
Nyttigt för Fixan med olika miljöer.. Nu har ju även lillkompisen Lova blivit stadshund på dagtid.. får lära sig nya ljud och få massor av intryck.. Nyttigt är det.

Anonym sa...

Dom ser så härliga ut dogzen när dom står och spanar. En härlig bild.
Spännande med hunddagis.

Ha en fortsatt bra vecka!

Anonym sa...

Lotus & Jojje skulle nog uppskatta ett besök på Fixas SPA :0)
Och det skulle verkligen behövas efter skogsturen häromdagen!!
Ha det gott!!!

Unknown sa...

Roligt att läsa om hund-spa! Vad mysigt för Fixa, hon blir verkligen ompysslad både där och hemma :)!Fint foto på henne med dagiskompisen bakom galler :)! Lycka till på viltspår och ha en trevlig Fieldträff!

Skicka en kommentar