tisdag 16 september 2008

Jaktlydnad

Fixa och husse var på jaktlydnadskurs idag - det var enormt kul tycker båda. Fixa somnade nästan direkt vi kommit innanför dörren hemma. Vi var sex stycken deltagare med hundar; två flattar, en golden, en labrador, en cocker och så lilla Fielden Fixa. Bilder glömde husse och ta så det får bli nästa vecka.
Det var mycket kontaktövningar och stadgeövningar idag. Hundarna fick t.ex. inte hälsa på varandra varken före eller efter passet. Inget fick störa samspelet som tränats upp mellan förare och hund. Fixa var fullt koncentrerad på alla övningar och det fungerade perfekt. Fixa kan faktiskt mycket - mer än vad man tror. Det märks att husse och matte arbetat med henne, träning ger resultat. En sak som Fixa däremot har jättesvårt för är att koppla av mellan övningarna. Då ska det helst tuggas pinnar, ryckas ljung eller grävas hålor. Det är detta som husse och Fixa få träna mest tills nästa vecka. Husse insåg i bilen på väg hem att det nästan verkar vara en kurs för honom och inte Fixa. Det var några gånger som instruktören påekade saker för husse som kan göras bättre. Man tänker ju inte på hur man beter sig och vad man säger i alla lägen, tydligheten vad husse vill kanske inte är så klar alla gånger. Nu ska Fixa få vila idag så ska vi imorgon börja träna för fullt på läxorna tills nästa vecka.

Voff Voff

4 kommentarer:

Unknown sa...

Vad duktig Fixa har varit, och husse också! Nästa gång kanske matte smusslar ner kameran i husses ficka :)? Gissar att de båda sover gott i natt :).

Anonym sa...

Härligt....jobba på, så kanske vi möts på kommande prov. Jag med Viggo och ni med Fixan. Vore kul... Lycka till med fortsatta kurser.
Gänget i Ulricehamn

Anonym sa...

Vilken bra kursdag ni haft, både för husse och för Fixan!! :)
Kan tänka mig att det där med att träna "passivitet" inte ligger för Fixan riktigt - hon vill ju vara med där det händer!! Men nog så nyttigt!!
Jag har Lova med i stallet och sitter på läktaren när Amelia rider. Då tar jag med en hundfilt, lägger den på golvet och vill att Lova ska koppla av där.. svååårt.. men det gick snabbare idag än förra gången. Fast hon lyckades tugga på kopplet så det blev fransigt i alla fall.. ;-))
Ha det gott!!

Mango the Maltese kiddo sa...

Hi, I have learned some Sweden:
Szeretlek.
Did I spell it correctly?
Cheers!

Skicka en kommentar