tisdag 30 september 2008

Lyckad start på Hundkurs

Ikväll har matte och Fixa varit iväg på ny kvällskurs fortsättning i "vardagslydnad". Det var ca 7 eller 8 hundar med förare. Hundarnas storlek varierade från dvärgpinscher till Rottweiler. Alla hundarna var mycket duktiga och vi hann med alla övningar som var tänkt, kissrast och några fler övningar. Det var en rolig och intensiv timme. Det känns bra när det går bra och matte får motivation att fortsätta träna med Fixa. Fixa var duktigare än matte trodde även vid passivitetsträning=det finns hopp även om lilltjejen har mycket energi och helst sysselsätter sig själv än att bara sitta helt still. Men ikväll har hon suttit helt still ett par minuter i sträck, visserligen medveten om att gör jag det här, då får jag belöning men det är en god start.

Nu slappar vi tjejer här hemma medan husse är på konferens på Azorerna. Ja Lena, Fixa kanske tyckte att hon såg husse på flygplanet högt upp i luften men det får vi aldrig veta;)
Fixa har fått en ny reflexlänk till sitt koppet nu när det blivit höst och mörkt på kvällarna. Kom ihåg och sätt reflexer på er och på hundarna så att vi alla syns i mörkret.
Ha en fortsatt bra vecka alla bloggläsare!
Köttbullskramar från Fixa och matte.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Vad roligt att det fortsätter att gå bra för Fixa och dig på kurs!! :)
Bra jobbat!!!!
Ha en skön kväll!

Anonym sa...

Jag hittar aldrig något hålbart till Rut som är reflexliknande! Hade en blinkande historira ett tag men nu har den också sagt upp sig...Vill gärna ha i halsbandet eftersom hon oftast är lös. Vad bra att kursen gick bra och JA man blir motiverad och får ökad lust när man märker hur kul det är för bde hund och matte=) Ha det så bra och glöm inte klistra in I love your blog! märket //Kram

Anonym sa...

Ja, nu är det dags för reflexerna igen! Måste erkänna att jag är dålig på att ha på mig några men Tudor har ett "resår"halsband som är ganska bra och det kan han ha på sig i skogen utan att man behöver oroa sig för att han fastnar någonstans. Har försökt med olika blinkande så man ska se honom i totalt mörker men han lyckas alltid stå så lamporna inte syns... Kul med kurs! Tudor hade också svårt med passiviteten på unghundskurserna. Det har han fortfarande om det finns någon söt tjej i närheten!

Anonym sa...

Hej svejs!!

Våra grabbar har lysande röda halsband, likadana fast men kan ställa in dem olika, en blinkar o en lyser. Tycker att de funkar kanon + att vi har reflex västar på oss allihop när vi är ute.
va kul med kurs, passivitet är svårt håller grabbsen med om, finns ju så många goda dofter :0)
Ha en skön helg!

Leif sa...

hejsan, reflex koppel funkar bra, men väst på tvåbeningar syns nog bättre. Passivitetsträning är svårt tycker både Leif och Nelson.- göra ingenting, tråkigt.
Ha en skön söndag hälsar vi från Umeå

Skicka en kommentar