söndag 21 september 2008

Kantareller

Fixa har slocknat på sin bädd och snarkar gott, snart snarkar husse också. Vi har haft en skön helg i Värmland. Igår så tog vi en promenad i skogen och efter det så lade husse ett viltspår. Vi skottränade Fixan också med hjälp av en apportkastare som vi fått låna. Fixa bryr sig inte om skotten och sitter kvar där vi satt henne när vi skjuter. Däremot så sticker hon som ett skott för att leta reda på det roliga som vi 'skjutit' när frikommandot kommer. Fixa och husse tränade även på det vi fått i läxa på jaktlydnaden. På kvällen så var Fixa på fest, hos husses föräldrar. Fixa bjöds på ugsngratinerad fläskkotlett och fruktsallad till efterrätt. Mums! Fixa älskar ju all frukt så fruktsallad var smaskens!

(Bilderna blir större om man klickar på dem)

 
Fixa och husse tränar med favoritleksaken.

 Fixa går på upptäcksfärd ...

När vi käkat frukost i morse så fick Fixa gå viltspåret som husse lagt igår. Det hade legat 24 timmar när Fixa fick gå det - och hon klarade det galant (inkl. skottet)! Nu är det nog dags att anmäla till första provet i öppen klass. Efter att vi spårat så som kom husses föräldrar upp till stugan och vi gick ut allesammans för att plocka trattkantareller. En hel korg full blev det, och även några gulisar kom med hem. När husse, matte och Fixa käkat lunch (Fixa fick smaka på ugnsstekt gös idag, smaskens!) så var det dags för nästa skogstur. Vi träffade husses bror, Mats och goldenfarbrorn Charlie, på ett 'hemligt' ställe. Tillsammans så travade vi in i urskogen och plockade knappt 9 kilo gula kantareller. Ni vet ju vad vi gör efter att ha skrivit detta inlägg ;) Rensar svamp! Det är nästan sjukt hur mycket kantareller, både gula och trattisar det finns nu ute i skogen. På vägen hem till Göteborg sov Fixan som en stock i sin bur. Det är skööönt i skogen.

 
Fixa, husse mamma och en korg med trattisar.

Fixan håller koll på korgen.

 
Charlie har hittat några gulisar.

Fixa och Charlie svalkar sig i en porlande bäck.

Ha det gott alla bloggläsare och hoppas er vecka blir bra!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Halloj!!
Oj vad svamp ni hittat!!! Vad goda middagar ni kan ha nu hela vintersäsongen!! :)
Fixa är också otroligt duktig med sitt spår! Ska bli spännande när ni testar öppenklass!! Vi håller tummarna för er! Lycka till!!!!

Anonym sa...

Vilken härlig helg ni har haft!!
Plocka svamp är kul men inte att rensa :0(
Ha en skön vecka

Anonym sa...

WOW! Vad mycket kantareller!! Åh, nu vill jag också ut i skogen! det är ju sååå roligt att plocka svamp! Särskilt ett år som detta!

Fixa sa...

Det blev så mycket kantareller så att husse fick ta med sig en påse till kontoret och dela ut :) Det blir kanske en ny tur till Värmland i helgen, då blir det ingen svamptur, enbart skogstur.

Skicka en kommentar