söndag 31 augusti 2008

SSRK Uddevalla

Nu var det några dagar sedan vi bloggade senast. Sedan dess så har husse och Fixa gått ett träningsviltspår i Jonsered, för Roger Markström . Roger hade lagt ett knepigt spår och Fixa hade fullt upp för att hålla sig rätt i spåret. Det underlättade inte att det hade ösregnat dagen innan när Roger lagt spåret och att det blåste kraftigt när vi gick det. Det fanns mycket vittring en bit från spårkärnan så mycket "ringande" blev det. I slutet av spåret så tränade vi även skott, Fixa regerade lite i samband med skottet men sekunden efter så stack hon iväg mot "klöven" igen för att se vad som hänt - riktigt bra. Tyvärr hade något djur varit framme under natten och snott klöven så det fick bli köttbullar i massor istället. Vi fick tips från Roger om vad vi ska träna på mer.

Uddevalla var målet för söndagen, där hade SSRK Väst utställning. När parkeringsvakten visade oss vår p-plats så visade det sig att vi fick platsen brevid Harriet o Mats som var där för att ställa ut Fixas pappa, Moses. Det var tre Fieldar som skulle ställas ut idag, förutom Fixa och Moses så var Sessan (Winsome Dream of Life) där.
Domaren (Erling Pederson) för dagen var dansk, han höll på väldigt länge med varje hund så det drog ut på tiden innan det var vår tur. Väl i ringen så blev en trea i kvalité :( för Fixa. Det som var positivt för oss var att Fixa idag lät sig "hanteras" av domaren plus att hon travade runt ringen fint ringen, utan några protester- det var första gången. Kritiken finns nedan.

 
Fixas kritik

 
Fixan och matte stannar till framför domaren.

 
Domaren granskar Fixa.

  
Moses med matte Harriet i ringen.


 Gratulationer till Sessan med "handler" Fanny som tog hem ett cert och BIR. Då finalerna skulle starta vid 15:00 så vet vi inte hur det gick men det var vår ringdomare som skulle döma i BIS så kanske ...

 
Sessan med lillmatte Fanny i ringen.

Ha en skön söndagskväll och hoppas er vecka blir bra!

10 kommentarer:

Anonym sa...

Fixa fick ett svårt spår, vad duktig hon var som kom till slutet=) och hittade sina köttbullar.

Kul att Fixa tycker om att ställas ut, ni är så duktiga med Fixa. Grattis till placeringen, är ni nöjda med domaren?

Ha en bra vecka!

Anonym sa...

Hello!!!
Vad duktiga ni är som hinner med både spårträning och utställning på samma helg!!*bockar och bugar*
Håller tummarna för att ni får en bättre bedömning nästa gång.. Men den domaren verkar vara helt ovan på field också.. Han har mest dömt brukshundar, terriers samt, drever, tax.. Hmmm... hoppas att han är bättre med hundarna än dagens domare!!
Riktigt roligt är det att Fixan skötte sig så bra i ringen trots domaren!! :D Hurra för Fixis!!!
Jag fick mail idag och nu så löper Jonna.. kan vara på gång med Fixan också då?? För hon har väl inte löpt än?? Frosty var väldigt sen - faktiskt hela 18 månader innan hon löpte - så ni behöver inte vara oroliga om det skulle dröja.

Anonym sa...

Hej igen!
Läste just på madelenes blogg om domaren och vad en 3:a stod för....jag kan absolut inget om utställningspoäng..jag trodde en 3:a var som typ ett brons, helt okey......jag erkänner själv att jag gjort bort mig. Men man lär sig av sina misstag så nu vet jag iaf lite mer om utställningsvärlden. Men ni vet ju att ni har världens bästa Fixa vad än domaren säger=)

Anonym sa...

va duktig Fixa är att spåra, svårt med både regn, blåst och andra djur i spåret :0)
Ja ja dessa domare man blir aldrig klok på dem. Men Fixa lät ju domaren känna o klämma o det är positivt !!
Ha det gott!!!

Anonym sa...

Nu har jag uppdaterat mig litegrand=) Vilket svårt spår Fixa fick och osis att klöven var snodd nu när hon fick arbeta så hårt för att hitta den. Tur att ni hade köttbullar i fickorna. Underbara bilder ni tagit, känns nästan som jag själv varit med på specialen*s* Läste på madelens blogg om Fixas 3a, det kan ju bara inte stämma, hon ser definitivt ut som en Field på bild iaf. Kram

Anonym sa...

Hej Elin & Fixa
Först vill jag tacka för omtanken,
i våran gästbok, angående Rasmus död.
Sedan kan jag tala om för dig, att Rasmus åxo fick en 3:a i kvalité
en gång. Sedan blev han ju Svensk Utställningschampion.
Kramar från Gun

Anonym sa...

Hej Elin & Fixa
Först vill jag tacka för omtanken,
i våran gästbok, angående Rasmus död.
Sedan kan jag tala om för dig, att Rasmus åxo fick en 3:a i kvalité
en gång. Sedan blev han ju Svensk Utställningschampion.
Kramar från Gun

Unknown sa...

Fixa är verkligen tjejen som fixar det mesta, hon gör skäl för namnet :)! En snygg Field är hon också och jag tycker absolut att hon är värd mer än en trea!!! Bra inför framtida utställningar att hon inte är rädd för domaren, hon är nog väldigt trygg i sig själv? Imponerande att ni hinner med alla aktiviteter! Stor kram till fina Fixa!!!

Anonym sa...

Det finns fyra färska klövar i frysen hos pappa i Säffle.

Anonym sa...

Domare kan vara bra konstiga men nästa gång går det bättre! Kunde inte låta bli att skratta åt Lenas inlägg "Grattis till placeringen, är ni nöjda med domaren?"! Såg sedan att hon "läst på" och förstod att svaret är nej på den frågan:-)! Kul med spårträning! Det är roligare än utställningar tycker Tudor!

Skicka en kommentar