torsdag 25 september 2008

Stålhunden

Både igår och idag har Fixa och husse gått till dagis. Matte går på tredagarskurs och börjar då senare än normalt så hon har gått med en bit av vägen, för att sedan ta buss/spårvagn från "Hising Island". Fint väder är det ju med så morgonpromenaderna är goa:)
Efter jobbet har matte och Fixa varit ute och tränat på att stadgaövningar ex sitt kvar och på att gå i koppel utan att dra. Till koppelövningen använde matte klickern och gott godis. Det gick mycket bra både på lugnare plats men även när det var en del trafik och några människor i närheten. Lite försvårning blev det men det är en bit kvar till att kunna gå fint i kopplet på Avenyn i rusningstid men ett steg i taget så.
Fixa gick lite bredvid en stig och helt plötsligt fick hon spatt. Inte nu igen, tänkte matte som inte såg något särskilt i närheten. Jaja, spökåldern... Fixa gjorde samma ryck igen utan att matte såg något. Fixa fick stå still och matte såg nu på nära håll en brun tråd, rostig ståltråd som hamnat runt Fixas bröstkorg och trasslat in sig i hennes ben. Fixa blev befriad ifrån tre meter rostig ståltråd som måste ha legat bredvid stigen. Matte var X( på den som slängt den rostiga tråden men tog med "bråten" och la den i soporna så att ingen annan skulle skada sig i naturen.
På vägen hem mötte vi ett par som spanat in Fixa tidigare ocn nu var intresserade av att höra vad Fixa är för ras mm. De fick en del info och hänvisning till Field klubbens hemsida och till Madelene, hoppas det är ok;)?
Nu har husse och Fixa tränat "dogups" det är träna ligg och sitt enligt Fixas husse:) Vi väntar på att en gammal älgstek skall bli färdig i ugnen, husse hittade en från 2004 längst bak i frysen. Ibland är vi lite för sparsamma, om vi säger så men älgkött är mycket gott:D
Imorgon skall Fixa och husse åka till Säffle för husse tänker gå på SäffleMârten=höstmarknad medan Fixa är hos husses föräldrar och har det bra:x

Ha en bra fredag och en bra start på helgen allihopa! >:D<

7 kommentarer:

Anonym sa...

Ja visst blir man arg på folk som slänger farliga saker i naturen. Jag är så rädd att hundarna ska göra illa sig på krossat glas. Vi har en hund i vänkretsen som skadade sig riktigt illa i benet på glas när hon sprang i gräset. Ett halvår tog det innan hon kunde umgås med hundar igen och springa.
Kul att träningen med Fixa går bra!
Marknader är alltid kul att gå på=)
Ha en trevlig helg!

Leif sa...

Hej Det är roligt att läsa om Fixa och all träning ni gör tillsammans. Nelson och vi ska så småningom gå valpkurs. Än så länge tränar vi själva och Nelson gillar uppenbarligen att bära saker och försöker hitta på olika sätt att få godis. Och vi tränar på att klicka i rätt ögonblick. Så vitt vi vet är Nelson enda fielden här i Umeå så ofta undrar folk om han är en cocker eller en irländsk setter...
Ha det gott
Nelson med Leif och Margareta

Anonym sa...

Mycket med nyttig träning för Fixis!! :)
Ha en riktigt skön fredag och helg!!

Anonym sa...

Självklart får ni berätta om oss och våra hundar samt hemsida!! Bara kul är det!!! :D

Unknown sa...

Vilka stollar som slänger farliga saker i naturen! Tur att matte kunde rädda Fixa, tänk om hänt ute i skogen och hon varit lös. Roligt för Fixa att träna, hon får bra både kropps- och hjärngympa. Mmm, älgstek är jättegott! Vad tyckte Fixa om det? Våra vovvar älskar vilt!
Trevlig helg och marknadsdag i Säffle!

Anonym sa...

Visst är människor tanklösa som slänger sån bråte i skog och mark! En bit in i skogen här är det en marodör som slängt en rulle taggtråd, och här är mkt rådjur som springer. Tycker det är förfärligt...Ang förra inlägget Jag undrar också vad Makapären är för nåt!!!*asg* //Rut & Anki

Anonym sa...

Älgkött är MUMS enligt våra grabbar, vi brukar koka o mala åt dem o ha i frysen :0) Gissa om maten försvinner fort då!!!
Ha det gott!!!

Skicka en kommentar