söndag 14 september 2008

Fixa 1 år!

Idag fyller Fixa 1 år! Vi har nu levt med denna underbara hund i 10 månader och vi ångrar inte en sekund av beslutet att skaffa hund och få hem Maxfield Fixa. Tack Madelene m. familj för att vi fick köpa henne. Fixa är underbart god - älskar allt och alla. För att se vad hon varit med om under tiden sedan hon kom till oss så är det bara att läsa i bloggen. Fixa är lätt att ha med överallt och sköter sig över förväntan för hur man kan räkna med allt bus en busig hundvalp kan ställa till med. Det enda (peppar peppar ...) som hon förstört är en pocketbok och husses Tevasandaler, men det är det enda på 10 månader.

Fixas födelsedag har vi firat med att vara på Sydskånska kennelklubbens internationella utställning i Sofiero. Fin miljö, mycket hundar och för lite plats är väl en bra sammanfattning av utställningen. När vi kom till vår ring var där så mycket tält framför så att man inte kom fram, en del tält är ju 'stora som små' lägenheter. Efter att vi funnit en tom plats så träffade vi på Ingrid Roslund (Kennel Fieldstar) med väninnan Christina och de två Fieldarna 'Hamlet' (Falstrias Fly on The Wings of Love) och 'Mia' (Fieldstar Mia Tangirl). Det blev en hel del Fieldsnack och givetvis försökte vi ta en gruppbild men det är inte lätt med tre Fieldar som har tre åsikter om hur man ska stå :)


 
Fixa, Hamlet och Mia

Fixa fick en tvåa idag men återigen så var det viktigaste att hon accepterade domarens "undersökning". Idag var det inga som helst problem, hon kanske gillar tyskar (domaren var tysk). Däremot så gick det inte så bra i "springa runt" momentet. Det fungerar inte att ha en Field-Fixa som sista ras efter 75 andra hundar. Det var nosen i marken och där stannade den. Fanns inte en chans att få upp Fixas huvud. Det var ofantligt många goda fläckar som luktade såååå gott. Sammanfattar man kritiken så är det som vanligt - hon behöver växa på sig. Kritiken kan ni läsa genom att klicka på bilden nedan.

 Fixans kritik.


 
Domaren kollar Fixans bett.

 
Kronborgs slott i bakgrunden.
 
Hamlet funderar på livet (och kanske längar hem till Kronborgs slott ;) ).

På vägen hem så stannade vi i Mellbystrand vid det officiella hundbadet. Matte och Fixa badade medans husse var badvakt och fotograf. Fixa verkar älska vatten mer och mer, det var full fart ut i vattnet.

 
Fixa studsar ut i vattnet.

Man har tänkt till på Laholms kommun när man placerade hundbadet, titta på gatuadressen :) 

 Hundbadet i Mellbystrand.

Nu ska vi fira Fixa. Det blir smarrigt i matskålen ikväll, leverpastej och köttbullar med italiensk vanlijglass från Lejonet & Björnen till dessert. Vi köpte även en present på utställningen, en flygande ekorre- den verkar redan vara en favoritleksak.

Grattis alla browniesar och må så gott alla bloggläsare!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis Fixa på ett årsdagen!!
Du är bäst!!! :D
Vad månde bliva av en så duktig tös?? DU har hunnit med massor allaredan trots din unga ålder!! En härlig fortsättning på ditt liv!!
Många hälsningar Madelene med familj och Frosty och mormor Molly

Anonym sa...

Stort GRATTIS på 1-års dagen Fixa!

Anonym sa...

Grattis till Fixan på 1-års dagen....Tänk vad tiden går fort när man har roligt ihop.

Hälsningar från gänget i Ulricehamn

Anonym sa...

Grattis till utställningens resultat. Kanon att hon fann sig i att bli hanterad av en främmande karl, det är nästan det viktigate, allt annat kan man ju träna lite lättare. Vilken härlig bild på en flygande Fixa i vattnet=) Och sist men inte minst: GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN!!!!!

Anonym sa...

GRATTIS på födelsedagen FIXA :0)

Skicka en kommentar