onsdag 13 augusti 2008

Reklamhunden Fixa

I tisdags så hade vi målet att bestiga Båthusberget som ligger i Norge. Vi valde att gå en liten omväg så vandringen började med en rejäl stigning, vi var lite trötta alla tre när vi nått toppen på Djupsjöberget som ligger bredvid vårt egentliga mål Båthusberget.


Plötsligt så vände Fixa sig om, satte sig och stirrade ...


Det var ett gäng renar som följde i vårt spår :)


Matte och Fixa på toppen av Djupsjöberget.


Husse och Fixa vid en bro på vägen nedför berget.

Idag onsdag så hade SMHI spått regn så vi tog en tur till den charmiga norska staden Röros. Röros ligger ca 15 mil från Storsätern om man åker över fjället. Vädergubbarna hade rätt – det regnade hela dagen men vi hade trots det dåliga vädret en trevlig dag. Vi gick genom den smala träbebyggelsen och gjorde reklam för Field Spaniel i Norge. Vi har aldrig varit med om att under en promenad få så mycket frågor om vilken hundras det var plus en massa skryt om hur vacker Fixa var! Det var jätteroligt! Givetvis hittade Fixa en massa kompisar bl.a. en 3-månaders Vorstehkille. Vorsthen hade svenska mamma, dansk pappa och bodde nu i Norge – snacka om skandinav!


Fixa och matte i Röros.


Imorgon fyller Fixa 11 månader - det firar vi med att ta båten från sjöstugan i Grövelsjön till Sylen. Därifrån ska vi vandra tillbaka ner till Grövelsjön via Jakobshöjden. Det ska vara en jättevacker vandring. Fixa ska även få något gott till middag … det säljs våfflor i sjöstugan ;)

Må så gott!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Halloj!!
Ja, norrmän verkar gilla fieldar! Jag minns det året vi var i Lillehammer och gick där med Molly och Myrra - det var väldigt många som undrade då också.. Det är alltid kul! Idag ringde en kvinna och ville ha en Filemon!!! Hon hade mött honom och blivit kär!! :D Det kan man ju förstå - fast föremålen för kärleken kan variera.. som till Fixor, Frostysar, Lovor etc..
Ni verkar ha en härlig semester! Jag sitter på personalmöten...

Anonym sa...

Vilka härliga turer ni verkar göra :0)
Grattis till Fixa på 11 månadersdagen från oss.
Lotus & Jojje hälsar att våfflor är smaskens!!!

Unknown sa...

Grattis Fixa på 11-månadersdagen! Våfflor är supergott, vi åt det i förrgår och fyrbenta gillade det också :)! Ni ser ut att ha en mysig semester i Norge, roligt att följa turerna i bloggen! Ha det fortsatt bra och en härlig helg!

Skicka en kommentar