söndag 3 augusti 2008

Träning inför fjällturen

Tack för alla gratulationer i samband med Fixas anlagstest i viltspår! Vi är så stolta över Fixa :x och det är så kul att hon gillar att spåra och blir så glad när hon får på sig sele och lina:)

Idag hade vi en bra förmiddag när alla gjorde saker vi tycker om. Husse åkte till STOR teknikaffär (Mediamarkt) medan matte och Fixa var ute i Hisingsparken och tränade inkallning samt att gå i sele med kopplet fäst i vandringsbälte. För att vara första gången gick det bra för Fixa att gå i sele kopplat till bälte. Fixa fick "bös"/frön och annat i pälsen:( Inkallningsträningen gick mycket bra till en början och Fixa kom fint till matte även när det var folk med hund i närheten. Efter en stund gick en kvinna med hund förbi inhängnaden och Fixa sprang fram till stängslet, nyfiken på hunden. Rätt som det var sprang hunden på utsidan av stängslet iväg och Fixa sprang efter. Hon hade kommit igenom ett hål? i stängslet och sprang för att leka med den andra hunden. Matte till Doris, det var vad den andra lilla,snälla hunden hette, vände och gick tillbaka med Doris mot inhängnaden och Fixa kom med hon också. Matte kallade in Fixa som fint satte sig på kommando och Fixa kopplades. Matte bad om ursäkt men det var helt ok enligt Doris matte som hjälpte till att leta efter hålet som Fixa smitit ut genom men inget hål hittades. Resten av turen och inkallningsträning gick bra. När vi kom hem kammade matte Fixas öron och plockade bort fröna som satt fast i pälsen och främst på öronen.

Fixa ute i naturen med "bös"/frön och annat på utsidan av öronen.


Fixa går fint i selen.

En lång eftermiddagslur blev det för tjejerna, i soffan, medan husse spelade golfspel. Fixa har lärt sig att inte reagera så mycket när Wii spelas här hemma, utan ligger ibland i soffan och vilar. Matte spelade en del Wii Fit och erkänner att det kan vara rätt kul ibland:)

Ha en bra kväll!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej på er!!!
Ja, visst är det trist med klistriga frön som hamnar i pälsen på hundarna!!! När det fastnar en kardborre beter sig hundarna som om den var en levande och otäck insekt i pälsen!! :D
Har funderat på ett sådant bälte att ha vid promenader också.. Kan säkert vara bra att ha!! Härligt med fjällturen framför!! Vi njöt på Hardangervidda!!!
SÅ är ni välkomna till oss på tisdag!! SKa bli kul!!! :D

Anonym sa...

Ja dessa pinnar och allt annat skräp som biter sig fast i pälsen :0)
Efter en skogstur kan man ha halva skogen hemma på golvet sen! Men vad gör det bara att sopa upp, för det är ju så härligt att vara ute med hundarna!
Ha det gott!!!

Anonym sa...

Vet precis vilka frön du menar. de har liksom små hullingar och kan vara svåra att få bort. Tror de kommer från något slags gräs... Jag har alltid en liten hundkam med om jag är iväg långt hemifrån. Har hört om hundar som kvävt sig när de försökt tugga sönder kardborrar ur pälsen och de istället satt sig i halsen.... Mardröm om man åker i bil hem efter promenaden, så därför kammar jag alltid hundarna innan jag sätter dem i bilen.

Duktigt att hon kom tillbaka, trots en rolig kamrat utanför hagen... träning ger färdighet!

Anonym sa...

Hon är så duktig lilla Fixa med att spåra. Stort GRATTIS!

Mina killar brukar ha pälsen full av små kardborrar...otäckt tycker dom och det gör ont när dom ska plockas bort. Vi har hårömma killar=).
Jag brukar ha midjebälte och koppla en hund ibland båda i bältet när vi går. skönt att ha händerna fria!

Skicka en kommentar