fredag 1 augusti 2008

Fixas första semestervecka; bus och utlandsresa

Förra fredagen packade vi bilen och åkte upp till huset vi får låna av husses pappa, i södraVärmland. Fixas kompisar Ella och Ammie och deras matte Elisabeth var redan där. Hundflickorna busade och Fixa passade även på att nosa runt i trädgården, där det luktade "vilt". Efter mat och prat (det var mycket prat om hund förstås) var det dags att sova.



Man blir trött efter mycket busande ...

Lördag morgon var matte uppe TIDIGT och dukade fram frukost. Sedan åkte vi iväg till utställningen i Ransäter. Det var varmt och många hundar som var anmälda till utställningen. Ammie och Ella gick ut först men hade ingen riktig lyckodag.


Elisabeth och i Ella i utställningsringen.


Det var varmt i Ransäter så flera hundar badade i dammen.

Vi träffade Maria och Pernilla med fielden Bella, Gerd och Sonja med deras fina field spaniel killar. Fixas pappa Moses med matte Harriet och husse Mats slöt upp och sedan var fieldgänget för dagen samlat.


Pappa Moses, matte Harriet och domaren Geoff Kill.


Pappa Moses, Maxfield Eniro Find It Easy, som gjorde debut fick certet "bamsegrattis" Moses och Harriet!


Fixa, matte och husse träffade på kvinnan vars labradortik Fixa busade med efter utställningen i Rottneros - det var ett trevligt återseende.

Sedan var det dags för matte och Fixa i ringen. Vi skötte oss bra, det tyckte husse, och Fixa stod fint framför domaren. När det var dags att springa/gå runt i ringen var det fruktansvärt varmt men det gick bra ändå.


Fixa och matte i utställningsringen.


Fixa och matte med domarn Geoff Kill.

Fixa fick en etta. Winterbourne Madame Caroline, Bella visade sig fint i ringen och blev Champion! GRATTIS BELLA och MARIA!!! Maria gillar champinjoner mer än kantareller verkar det som *hihi*


Champion Bella och Maria.


Sonjas NORDUCH NORDV-06 Winterbourne Deep Blue Sea ,Kasper blev dagens BIR och Winterbourne Madame Caroline, Bella blev BIM. Grattis!!!


Fixa och Bella efter utställningen.


Efter utställningen åkte vi till Harriet och Mats där hundarna kyldes/spolades av och vi blev bjudna på en god lunch, ute i trädgården.


En blöt Fixa efter att ha duschat under trädgårdsslangen.


Bella spanar på en av värdfamiljens katter.


Fixa och Bella spanar på katten som undrar vilka hundar det är som är på besök.


En rolig och trevlig eftermiddag i Ransäter/Molkom.


Vi blev bjudna på mycket god mat (beröm till kocken Mats). Här är en bild på efterrätten - cheesecakepaj?med hallon - mums mums.

Det var roligt att träffa trevliga människor som också har fieldspaniels. Tack för en trevlig dag och mycket god lunch!


Hela fieldgänget samlat.


Familjekort med brorsan Noa (längst fram), Fixa (längst bak) och pappa Moses (till höger).

Vi hade ju varit uppe tidigt på lördagen och husses semester fortsatte med tidig morgon när han på söndagen var ute i ottan och lade spår i skogen till Fixa. Efter frukost och städning gick Fixa och matte spåret som husse lagt. Det syns på Fixa att hon gillar att spåra J Hon har oftast svansen uppe och nosen den arbetar mycket bra. Det var ett långt spår som husse lagt men Fixa tog spåret klockrent!



Fixan med sin klöv ...


Sedan packade vi in i bilen och for vidare till mattes föräldrar. Efter sen lunch och fika, packade vi om och for ut till holmen. Fixa gillar att få på sig sin flytväst och att åka båt. Efter avsökning av holmen, fick Fixa gå lös. Jippi! På öarna runt omkring var det många turister/kanotister som tältade. Fixa tittade storögt på turisterna som paddlade förbi holmen i kanot. Det var varmt och vi gick på sydspetsen, där det är grundare i vattnet. Husse hade med sig honungsmarinerad kassler och dummien ut i vattnet och Fixa kom efter och SIMMADE för första gången - lite grann! Det blev flera korta sträckor som Fixa simmade och hon verkade inte rädd utan mera konfunderad -hmmm, det går att simma men jag gör det när jag vill, och det respekterar vi.
Husse och matte badade utanför stugan och det var ganska varmt i vattnet för annars hade inte husse badat. På kvällen blev husse stucken i pekfingret av en geting som han skulle ta dö på, denn satt mellan mattes dubbelsmörgås. :bz Det gjorde ont men hellre husse getingstucken än Fixa. Fixa har under helgen fått smaka på både hallon och blåbär och det var gott.

Dagen efter skulle Fixa med när matte skulle ut och ro i den lilla ekan. Matte tog med Fixa på en tur runt holmen och satte sedan iland Fixa. Det brukade räcka för familjens Petit Basset Griffon Vendéen, Amanda, när hon levde. Men Fixa tjöt :(( och det slutade med att hon fick komma med på en längre roddtur :). Fixa har inte lärt sig att sitta still i båten utan rör sig från för till akter och tillbaka. När matte ror så är Fixa därför lite störande… men det är kul att hon gillar att vara med i ekan.


Fixa och matte i ekan.

Efter lunch så var det gott att vila i hängmattan - det tyckte Fixa var spännande att prova men hade inte så mycket ro att ligga still just då. Överlag har Fixa annars blivit bättre på att koppla av. Nya bad och simning blev det för alla tre, även denna dag.

Senare i veckan var Fixa på middag/kalas som slutade sent.Vi fick bädda in en trött Fixa, för att hon inte skulle bli biten av mygg och andra insekter.



Trött Fixa som sover på en baden-baden dyna under kalaset :)

Vädret har varit bra men en del varningar för åska har det varit så då passade vi på och åkte utomlands-Fixas första utlandssemster blev till Norge och Holmenkollen över dagen! På vägen dit var E6an runt Oslo avstängd på grund av bombhot? så all trafik leddes om. Det gick bra men det tog extra lång tid och då var det skönt att ha airkondition i bilen:) Holmenkollen ligger så högt att man har fin utsikt därifrån.


Fixa och matte på Holmenkollen. Långt bort ser man Oslofjorden.


I lilla backen med plastmatta var det några som hoppade "freestyle" och gjorde hopptrick. Det var kul att titta på och matte passade även på att gå nedför- och uppför trappan i Holmenkollen.


Fixa och matte i trappan på Holmenkollen.

Nu är vi tillbaka på "Hising Island" och tar det lugnt idag. Det är varmt ute så Fixa fick en halvlång promenad på morgonen och sedan kortisar nu under dagen för det blir för varmt för henne annars. Matte håller på och gör is att lägga i Fixas vattensskål för att kyla ned vattnet.

Tips på hundsida att följa på nätet är fina Field Spaniel valpen Theos hemsida. Theo kommer från kennel HaSaTy´s och har precis flyttat till en egen familj.
Ha en bra helg allihopa! >:D<

1 kommentarer:

Anonym sa...

Välkomna hem till Götet igen!! Ni verkar ha haft en bra resa! :) Massor med Fixmys och släktträff, bus, mys och spår!!! Fixa lever ett härligt liv!!
Ha det gott!!

Skicka en kommentar