måndag 11 augusti 2008

Muffinstjuven på fjället

Igår eftermiddag så checkade vi in på Storsätra fjällhotell, Fixas första hotellvistelse. Vi tog vägen via Norge hit då den går mkt. snabbare från Värmland och den är även roligare/vackrare. När vi närmade oss den svenska gränsen var det många renar på vägen och vi var tvungna att stanna. Gissa om det var någon längst bak i bilen som var nyfiken på renarna på vägen.

Idag så har Fixa gått sin första fjälltur. Det blev en tur och retur från Storsätern till Grövelsjön (längs riksgränsen) via Silverfallet.
Vi stannade vid Silverfallet och fikade en stund och njöt av det fina vattenfallet. Plötsligt var det någon som stod bredvid husse och käkade på hans muffins, det var Fixa som var muffinstjuv! På något sätt som varken husse eller matte listat ut så hade Fixa trixat sig ur sin sele  Under tiden som husse och matte satte på selen igen så passade även muffinstjuven på att dricka lite kaffe ur husse mugg- hmm. Då SMHI varnat för massivt regn så lämnade vi den nya kameran hemma. Tur att det finns kameramobiler då mobilen är något man måste ha med sig på fjället om oturen är framme – så några bilder blev det.


Fixa och matte påväg upp till fjället.


Fixa på en av spångarna över myrarna.


Fixa och matte vid Silverfallet.

Det var kul att se Fixa nästan dyka ner i bäckarna för att dricka vatten. Fixa tycker ju om att dricka rinnande vatten och här finns det ju porlande fjällbäckar över allt. Fixade gillade verkligen att vandra, på myrarna gick hon gärna på spångarna. När vi kom hem så gick husse och bastade medans matte gav Fixa en helkroppsmassage :) När husse kom tillbaka så låg Fixa helt utslagen – man såg att hon mådde hur bra som helst. Att vara ute på fjället hela dagen och sedan få en helkroppsmassage – kan man ha det bättre?

Imorgon åker vi nog över till Norska sidan och vandrar upp till Båthusberget. Vi måste även fylla på förrådet med kvikklunsj och Solo.

Ha det bra önskar fjällgänget.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Helt underbara bilder!!!
Kan tänka mig att Fixa gillade både vandringen o massagen, vem skulle inte göra det :0)
Ha det gott så syns vi på Field specialen :0)

Anonym sa...

Vilket underbart äventyr när iväg på tillsammans med Fixa, förstår att Fixa njuter!
Ha det trevligt i Norge!

Anonym sa...

Vad härligt ni har det!!
En sån lyckad dag för Fixan med härlig promenad och sedan helkroppsmassage!! Muffins är också gott!!! :D
Ha det så bra i Norge!

Unknown sa...

Jag har inte kunnat koppla upp mig på ett tag och ser att det hänt en hel del hos er. Lodjuret var imponerande! Här i området stryker det också omkring ett fast vi har inte sett det. Vilken härlig fjälltur för er och Fixa! Underbart för Fieldis att få massage :)! Ha det så bra!

Skicka en kommentar