onsdag 20 augusti 2008

Valpträning

Idag åkte matte och Fixa med Kornhalls färja och bil, till valputsällningsträning, utanför Kungälv. Enligt husses GPS var det snabbaste vägen och den fungerade bra. Det var drop in-träning för valpar och veteraner, dessutom gratis och inte alltför långt ifrån Hisingen, där vi bor.
När vi kom ur bilen började det att ösregna så matte fick på sig regnkläder snabbt. Regnet avtog och när själva träningen kom igång så var det uppehåll och även lite sol.
Fixas bror Noa kom med matte Harriet och husse Mats och med var även pappa Moses för att "se att hans valpar uppförde sig väl";) och det kan vi väl säga att de gjorde. Noa nosade och hälsade på Fixa och på nya hundar och hälsade på nya människor och fungerade bra på utställningsträningen. Fixa, hon hittade nya kompisar och det mesta fungerade mycket bra på utställningsträningen som att stå fint, trava i koppel, både i ring, i triangel, rakt fram och tillbaka. Men så var det det där med att "domardamen" skulle hälsa och ta i Fixa, det gick mindre bra idag. Det positiva var att när vi precis skulle gå tillbaka till bilen så frågade matte en okänd ung kvinna om hon kunde känna igenom Fixa, så som domare brukar göra, kolla tänder med mera. Kvinnan var snäll och tittade på Fixas tänder och kände igenom Fixa och det gick hur bra som helst:)
När vi åkte hem flög svalorna lågt och framför bilen, det var en fin kväll och färjan låg inne så det var ingen väntan utan bara att köra på bilen på färjan.
Hemma igen fick Fixa hundmat och ben och matte stuvade makaroner och köttbullar, mums!
Ha det gôtt allihopa!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja just det, ni skulle på ringträning i kväll! Det är jättebra att få öva ibland under lite mer avspända former... Kul att det gick bra för Noa också denna gång och att Fixa accepterade visningen till slut!
Vi ses till helgen!

Anonym sa...

Lilla Fixan... i den åldern kan det gå upp och ned... Bra att ni inte ger upp och tar det lilla lugna med henne. Bli inte ledsna om hon inte vill vara med på att klämmas på helt plötsligt, liksom kommer med åldern. En vis Engelsk uppfödare sa till mig en gång att "sätta in unghunden i garderoben & plocka ut igen vid 2 års ålder". Kan nog stämma på många fieldar. Både fysiskt och psykiskt =)

Skicka en kommentar