söndag 20 juli 2008

Mystiska maskiner

Under lördagen var Fixa och husse på Mediamarkt (Fixa fick stanna i bilen) där husse skulle köpa en ny stereo men kom ut med en "Nintendo Wii konsol" och spelet "Wii Fit"!!! Det var ju inte tänkt så men det blir inte alltid som man tänkt sig. Väl hemma och med allt inkopplat så började husse spela- då kom spelpolisen Fixa springandes. Nintendo Wii bygger ju på att man använder en handkontroll som man rör på för att interagera med spelet - det var mystiskt tyckte Fixa. Hon tyckte inte om alla pling plong ljud plus att husse stod och svängde armen hela tiden. Till slut så tröttnade Fixa och lät huss hålla på. - nu lägger hon sig i soffan och tittar på när det spelas (t.o.m. "tv-spels-anti-matte " är "hooked" på Wii Fit :=)) ).

Det blev även lite ensamhetsträning igår då husse åkte och hämtade Thai-mat. Fixa var ensam i nästan 30 minuter. Det var lite protester när husse stängt dörren och även när husse kom hem. Fixa har fattat att hon kan se när vi går och kommer i från fönstret i köksdörren. Så snart vi gått ut så kan man se ett brunt Fieldhuvud spana över området via köksdörren.

Husse, matte och Fixa var på Grissly i Högsbo köpcenter idag och tittade efter nytt utställningskoppel till utsställningen i Ransäter och efter ett vandringsbälte för den kommande fjällveckan. Det är en ny djurtillbehörsaffär som öppnat och vi ville se vad de hade. Fixa tyckte det var jättespännande där inne och skärskilt spännande var det vid hundmaten :) Vi hittade inget som vi tyckte var bra så vi åkte hem till Hisingen, till Fixans hovleverantör, Huveröds på Backaplan. Där är Fixans en favorit hos personalen, husse och Fixa är där ofta då husses kontor ligger 100 m därifrån. Där hittade vi det vi ville ha; ett nytt utställningskoppel, ett vandringsbälte, fjädrande koppel till bältet, en påse tuggben, en vattenflaska samt en halv liter spårblod. På väg ut så vägde vi Fixa: hon väger nu 18 kg.

Softbelt från Baggen.

Fjädrande koppel från Ruffwear.


Nästa konstiga maskin upptäckte Fixa idag och det var husses expressomaskin. Den kom fram för husse hade tröttnat på den vanliga kaffebryggaren. När maskinen gick igång och började pumpa upp ett tryck så kom "kaffemaskinspolisen" Fixa som skjuten ur en kanon - vad var detta som lät?! Expressomaskinen har inte varit framme sedan Fixa "flyttade in" och det var ett nytt ljud som skulle undersökas. Tyvärr så har den lagt av efter att ha stått undanställd ett halvår så nu måste tyvärr husse köpa en ny expressomaskin - vad synd ;)

Nu ligger husse och Fixa i soffan och tittar på golf och upplösningen i "the Open". Husse tittar och Fixa sover ;)

Ha en skön söndag och en bra start på den kommande veckan!

6 kommentarer:

Anonym sa...

*skrattar* Jasså Fixan är en FieldPolis?! Madelen som tror att hon avlat fram FieldSpaniel....Vimlar av polishundar, det bor en hos oss *läs Rut*. Vilka bra grejer ni handlat, verkar vara en bra affär. Grizzly finns här i faggorna också, men det ända jag handlat där är ett tik skydd,tycker inte heller att de hade så stort utbud faktiskt.

Anonym sa...

Det är så himla kul att läsa om Fixa och era äventyr.
En liten Fieldpolis....hon har att göra lilla Fixa med alla husses "hyss".

Jag skulle önska att huveröds öppnade här i Stockholms trakten oxå. När vi var i Göteborg för 2 år sen var vi in där och jag tyckte utbytet var enormt, allt fanns!
Ha en bra kväll!

Anonym sa...

Låter som en lyckad shoppingrunda med lite till både husse/matte och Fixa!! Massor med ljud att undersöka - ja då behövs en polis! :D Här är det Irma och ibland Misa som polisar!!
När åker ni norröver??
Ha en skön vecka ni med!!

Anonym sa...

Wii....det diggar vi oxå här hemma. Wii Fit har jag personligen inte testan ännu, men hört att det skall vara kul. Vi kör även mycket Buzz spel när hela tjocka spelgalna familjen samlas...

Hoppas ni hittade ett bra utställningskoppel, det är viktiga grejer när man ställer ut, får väl inspektera när vi ses i augusti ;)

Fixa sa...

Vi åker till Dalarna helg v 32-v 33 men innan dess skall vi en tur till Ransäter till helgen och stannar ev några dagar i Värmland innan vi åker ned igen. Sedan kanske det blir lite fram o tillbaka mellan här o V-land beroende på väder och annat. Fixa är en snäll "polis" och inte polis så ofta utan det är mest när det är nya saker och ljud som behöver undersökas för att se att läget är lugnt. Vi hoppas att sakerna är bra. Tänkte nog vänta med att prova bältet till efter Ransäter men då prova det ordentligt innan fjälltur:)

Anonym sa...

Det är SÅ roligt att shoppa hundsaker, tyvärr har jag tendensen av att det blir för mycket av dem :0)
Här hemma har grabbarna gett upp polisandet, vi rustar så nu är det nya ljud hela tiden!
Ha det skönt på era utflykter !

Skicka en kommentar