onsdag 9 juli 2008

Långhalsad häst

Fixas pipdjur "Anden" som hon haft ända sedan hon flyttade hem till oss, när hon var två månader gammal, har blivit helt kasserad. Stoppningen åkte ut och till slut även själva "pipanordningen" så Anden fick kastas. Den har varit mycket omtyckt men för att inte Fixa skulle skada sig så köpte husse ett nytt pipdjur "den långhalsade hästen" som har två olika läten och man kan klämma på den på 5 olika ställen så att den piper. Det dovare pipljudet påminner om lockläte som man har på pyschjakt av rådjur. Kan just föreställa mig hur det skulle se ut om svärfar satt ute på pass under jakten och pep på ett sådant pipdjur istället för vanlig lockpipa =)).
Ikväll har Fixa varit på SPA för vård av både öron, päls och klor. Både öron- och pälsvård verkade skön efter ett tag med goa suckar från Fixa och klorna gick helt ok. Fixa gillar ju ganska många frukter och idag har hon provat en ny: gul kiwi som husse också gillar(Fixa gillar nästan frukt mer än husse) mums det var gott:) Lite kinkig med maten har ju Fixa varit och eftersom vi inte har någon mer hund och hunddagis är stängt så känner hon nog inte så stor konkurrens om maten så vi har bytt till valpfoder, samma märke som tidigare men nu med laxsmak - smaskens, tycker Fixa och äter upp oftare än tidigare. Det luktar lite mer åt kattfoder hållet till här hemma nu för tiden...
Många GRATTIS till Fixas syster Maxfield Farina som blev näst bästa juniortik på Världsutställningen i Stockholm, helgen som var.
Om två år går tydligen Världsutställningen i Köpenhamn och ja Madelene vi kanske hänger på och åker med. Matte och Fixa håller på och lär in Tudors "godis på nosentrick"-gick ganska bra ikväll för att vara första försökstillfälle.


Fixa vilar i soffan.

Ha en bra fortsättning på veckan och Lycka till alla ni som skall till Tvååker! >:D<

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken lycka att få en ny pipis för Fixa!!! :) Här blir "ungdomarna" Misa och Irma också väldigt lyckliga när vi kommer hem med något nytt!

Anonym sa...

Ja tänk att de kära pipdjuren ofta får sätta livet till, här hos oss i alla fall :0).
Nya saker blir väldigt fort intuggade och blöta! SÅ roligt med nya saker att busa med och ha dragkamp om :0)
Ha en skön helg!

Anonym sa...

Gul kiwi är smaskens!!!
Bilden på vilande Fixa är underbar!
Ennio fick idag på sin födelsedag en prasslande elefant, den tyckte han var toppen kul=)
Ha en bra helg!

Skicka en kommentar