lördag 12 juli 2008

Kantarellsmörgåsar

Lördagen har varit en skön sommardag i de södra delarna av Värmlandsskogarna. Fixa har idag varit inne i den stora staden Säffle då de tvåbenta skulle handla mat. Där träffade hon på en stor blandis (Samojed och Schäfer) som busade med Fixa. Väl hemma så gick vi en lång tur i skogen och vi plockade årets första kantareller!

Det blev varsin svampsmörgås till husse och matte. När vi kom hem till stugan igen så kom husses föräldrar på besök, jippi tyckte Fixan. Det blev lite fika och när de åkt så flyttade vi ut till baden-baden och lapade lite sol. Fixa tyckte det var lite för varmt så hon lade sig i skuggan under bilen :) Hon behövde verkligen vila efter skogsturen. Matte försökte smyga iväg för att lägga ett spår till Fixa men det gick inte. Fixa verkar ha ett sjätte sinne och det var under stora protester matte gick iväg. Till slut fick husse ta med Fixa in men även där fortsatte protsterna, Fixa låg på golvet och 'grät' som en unge!
När Fixa väl fick 'ta spåret' så gick det undan, hon blir snabbare och säkrare för varje gång. Idag var det klockrent, lite ivrig var hon när matte undersökte den sk. skottplatsen men annars var det raka spåret. Fixa blev jättelycklig när hon hittade klöven men bytte den gärna mot Bullens pilsnerkorv :)


Efter middag med kantarellsmörgåsar och Tacos för tvåbenta samt Proplan till fyrbenta så ska vi nu slappa framför TV:n.
Ha det bra!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Oh! Vad smarrigt! Jag älskar kantarellsmörgåsar!!!! :P
En rolig dag för Fixan också förstår jag! Vad duktig hon verkar vara på spåret!! :)

Anonym sa...

Vilken toppen dag för Fixa och tvåbenta!
Hon är duktig på att spåra Fixa, kul=)
Ha en fortsatt bra helg!

Anonym sa...

Åhhhhh...kantareller som är såååå gott. Snacka om vatten i munnen =)
Eftersom jag själv är svampblind, får det bli en tripp till Maria i Fjugesta (hon har inbygd svamprader...), sist blev det en hel del att ta hem... Mums, specielt Nils-Emils krämiga kantarellsoppa..... Ha det så gott!

Anonym sa...

Härligt med spår åt Fixa och godsaker åt er tvåbenta!
Skönt att vila en stund i solen. Våra grabbar är soldyrkare ingen skugga här inte:0)
Ha det skönt!

Anonym sa...

Låter supergott!!!

du är utmanad, läs min blogg

Anonym sa...

Vad kul att Fixan är så duktig på att spåra! Hon skulle kanske tom lära sig Kanterell sök, så blev det till en smörgås åt henne också=) Bullens pilsnerkorv låter godare än rådjurs skank....i mina öron=)

Skicka en kommentar