tisdag 22 juli 2008

Business as usual

Nu börjar Fixans sommarjobb närma sig sitt slut. Fixa arbetar (idag har Fixa lagt ner mycket tid på att strimla hemliga papper och tidningar) veckan ut, sedan tar Fixa, matte och husse semester.
Det har varit fler hundar på kontoret både denna och förra veckan nämligen Fixans kompisar Ella och Ammie. Fullt ös, bus i stora lass samt sköna lunchhundpromenader har det varit (och är melodin). Under lunchpromenaden idag träffade vi på ett hundgäng på ca 10 hundar med tillhörande mattar eller hussar. De flesta av hundarna gick lösa men ägarna hade bra koll på sina vovvar. När husse frågade om det var "gänget" som var ute så berättade en av de andra hussarna att idag var det "lilla" gänget som var ute och gick. Undrar hur det ser ut när det stora gänget är ute? :) Det är ju en jättebra idé, att träffas ett gäng med hundar och promenera. Fixas hunddagis (Hundstjärnan) öppnar snart igen och nu är hon snart tillräckligt gammal för att få följa med dagiskompisarna på lunchpromenaderna där.

Ikväll bli det lite förberedelser inför Ransäter, kloklipp, hårklipp och gos i massor, det senare är en viktig ingrediens i uppladdningen. Vi åker direkt upp till Värmland på fredag och laddar i rätt landskap ;)

Tyvärr har Fixa på senaste tiden drabbats av en öronsjukdom, selektiv hörsel. Det är bara det som Fixa tycker är bra som passerar trumhinnan - allt annat studsar ut igen. T.ex. detta med att inte sova i sängen, trots att husse och matte påtalar detta ca:5 ggr varje natt så har inte Fixa hört talas om det. Imorse vaknade husse av att något låg rakt över hans ben - Fixa! Vi får väl hoppas på att Fixa får tillbaka en perfekt hörsel snart igen :)

Idag kom husses nya ROSA visselpipa från Hundsystrarna så nu har husse och matte en var. Det är bra att ha när vi plockar svamp märkte vi, då kunde vi vissla in Fixa mellan oss :)



Efter Fixas puts ikväll så ska vi se på "DCI Barnaby from the Causton CID".

Ha en skön tisdagskväll alla bloggläsare!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ha nu en riktigt skön gemensam semester hela gänget!!!
Heja er i Ransäter!!!!!! :)
Selektiv hörsel är bra att ha... i sängen vill varje field va!! ;)

Anonym sa...

Selektiv hörsel det har våra pojkar oxå ibland :0)
Lotus håller med Madelene han, sova säng är skönt!!!
Ha en skön semester med mycket hundgos!!
Vi håller tummarna och lycka till på utställningen :0)

Anonym sa...

Selektiv hörsel låter bekant...den brukar Charlie & Ennio oxå drabbas av emellanåt=)

Stort lycka till i Ransäter. Det kommer att gå strålande för vackra och duktiga Fixa!

Ha en trevlig semester!

Anonym sa...

Hej hej vi håller alla tummarna för att det går bra på utställningen. Skall bli kul att se om Fixa växt under sommaren ;)
"Dagisfröken" Frida

Anonym sa...

Såååå fin husses nya visselpipa är, hoppas den funkar =) Min funkar perfekt (för alla utom Doris. Hmmm Fixans öronåkomma, smittar den??)Lycka till i helgen...

Skicka en kommentar