söndag 26 juli 2009

Rolig helg i Värmland

Fixa och husse hälsade på på Rörö i fredags. I Burö färjeläger mötte de Madeleine och husse hann att hälsa på Fixas syster Flora innan det var dax att köra på färjan. Husse och Nils tog en hundpromenad med hundarna och pratade mycket om datorer, ett stort intresse för de båda :)
Efter att ha varit ute och haft det gott i skärgården så åkte Fixa och husse hem och hämtade upp matte och sedan åkte vi upp till södra Värmland, där husses föräldrar bor. Fixa gillar att vara där och viftar glatt på svansen redan när man öppnar bakluckan på bilen. Senare på kvällen åkte vi upp till huset som vi brukar sova i. Igår morse efter frukost åkte vi till Ransäter där det var hundutställning. Tyvärr så var inte vädret det bästa, ösregn nästan hela tiden, så det var bara att gilla läget. Efter en stund kom Harriet och Mats, som har Fixas pappa Moses och kullbror Noa för att träffa Fixa, ett kärt möte från båda håll. Fixa startade sent på dagen. Det var en trevlig dansk domare, Kim Bay som dömde och han gav Fixa mycket fin kritik. Fixa fick en etta med Hp, vi får finslipa på vissa detaljer fram över.
Fixas fick kritiken: korrekt storlek, välskuret huvud, vackert uttryck, korrekt bett, utmärkt hals och skuldra, korrekt rygglinje, för åldern utmärkt kropp, välvinklad, korrekt päls och struktur, gott temperament, momentvis utmärkta rörelser.
Tyvärr hade vi glömt stora kameran så en bild med mobilkamerna är det vi kan bjuda på.
Fixa och matte i ringen


Efter utställningen åkte vi hem till Harriet och Mats där Fixa träffade Moses och Noa och sprang runt i trädgården och busade. Vi blev bjudna på mycket god mat och efterrätt och hade en mycket trevlig dag med hundprat mm. Fixa passade även på att bekanta sig med familjens snälla katt, Chagall och ville gräna leka med honom men visste inte riktigt hur hon skulle göra :) På eftermiddagen tog vi en promenad förbi Klarälven, som rinner förbi, via ett vattenfall i närheten. Vi gick ned och tittade på vattenfallet, det var mycket vatten där så det dånade och såg mäktigt ut.

Klockan hann att bli ganska mycket innan vi åkte hem. Tack Harriet och Mats för en trevlig dag!
Idag har vi plockat blåbär och svamp och Fixa fick gå ett viltspår. Det syns att hon trivs i spåret, hon viftar på svansen och ser glad ut hela hon.
Fixa har även lärt sig att äta krusbär direkt från krusbärsbusken. Mums. Mattes förra hund, en Petit Basset Griffon Vendéen Amanda, hon gjorde lika dant, åt krusbären direkt från busken och gillade detta. Goa tjejer båda två.
Nu är det en trött Fixa som vilar i soffan med husse.

5 kommentarer:

Madelene sa...

Det låter som en riktigt trevlig helg borsett från vädret på utställningen! Alltid trevligt hos Harriet och Mats!! :)
Ha en riktigt bra vecka!!

Lena & lapptussarna sa...

Ni är flitiga och duktiga på att ställa fina Fixa. Fixa kommer snart att bli en stjärna i ringen :)
Vilken rolig dag för er och Fixa!

Ennio älskar blåbär men tyvärr måste vi plocka dem åt honom!
Han skulle behöva gå en kurs hos Fixa!
Ha de gott!

Unknown sa...

Grattis till Fixas etta med HP!!! Ni verkar ha haft en härlig helg trots att vädret inte var det bästa. Sandra och Frida äter vildhallon från buskarna i skogen :)! Vår katt Gustav är också tokig i hallon. Gillar Fixa blåbär också? Vår förra springer repade själv från riset men nuvarande vovvar tycker inte att det är gott.Önskar er en fin fortsättning på veckan!

Anonym sa...

Tack för grattishälsning, lite grämigt att inte få cert när Fixa fick så bra kritik men det hänger på oss så vi får träna på matte och Fixa. Fixa gillar blåbär, mums men har inte kommit på att hon kan plocka dem själv än ;) utan äter blåbär och smultron från handen.
/Fixa och matte

Anonym sa...

Det var väldigt kul att träffas¨i helgen! Alla, även katten, uppskattade ert besök! Idag har vi smakat på det goda saltet från Camargue. Underbart!
Ha det så gott! Vi ses i Stättared. varma, men blöta hälsningar från Harriet, Mats, Moses, Noa och Chagall (som är väldigt vältränad sedan helgbesöket)

Skicka en kommentar