måndag 27 juli 2009

Fäst(ing) vid Fixa

Fixas husse tycker om att ha en liten, lurvig brownietjej som sover nära honom och Fixa hon gillar att dela säng med husse. Matte är inte alltid lika förtjust så vi har gjort en kompromiss att Fixa får sova i sängen när ljuset är släkt och vi har sagt varsågod till Fixa.
I morse när husse vaknade så hade han fått en extra prick på sin rumpa.......en fästing som Fixa mycket väl kan ha haft på sig. Husse fick inte bort fästingen själv utan fick gå till läkaren på vårdcentralen som fick bort fästingen och nu får husse äta antibiotika.
Fixa börjar bli trött på att sommarjobba så hon har åkt på en egen liten minisemester till Madeleine S där hon trivs så bra.  Husse och matte har varit på bio och sett Harry Potter. Just den här filmen var kanske kul tidsfördriv men absolut inte i Oscarklass.
Nu har nedräkning inför semestern börjat. Det är 4 dagar kvar innan matte får sovmorgon och endast 3 dagar kvar för Fixa på sitt sommarjobb.
Ha en bra vecka allihopa!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Stackars Per! Jag som haft hund i hela mitt liv, ofta i sängen, har aldrig haft en enda fästing. De gillar inte mig. Men jag blir däremot totalt uppäten av myggor och knott. Krya på dig Per! önskar Harriet . Mats, jyckar och katt hälsar till er alla också.

Madelene sa...

Vilken otur med fästingbett!! Jag har inte heller fått något på alla år..
Nils, Amelia och Elina var också på Harry Potter idag! De gillade den!
Skönt för Fixis att komma på minisemester! :)

Unknown sa...

Usch, fästingar - dessa otäcka små kryp!!! Vi har, peppar peppar, inte (ännu) blivit bitna fast fyra vovvar, ibland med fästingar, sover i vår säng. Håller tummarna att den som angrep er husse var smitt-fri. Vi väntar tills filmen kommer på DVD :). Ha det bra allesammans!

Karin Ella Smilla sa...

Fy för fästingar. Trots fästingmedel har Ella fått en fästing på läppen. Blir nog veterinärbesök för såret har blivit infekterat och inflammerat. Är nu en stor hård knöl, varmt och kladdigt. Ser ut som om hon har snus under läppen. Tråkigt för Fixas husse att behöva äta antibiotika. Vi vill inte heller ha hundarna i sängen men de smyger upp när vi somnat. Hoppas ni får en riktigt skön semester. Skönt för Fixa att få tjuv starta med en minisemester.

Skicka en kommentar