fredag 6 mars 2009

Husse är en Kvack-Kvack

Fredag kväll och Fixa och matte slappar till Let´s Dance på tv. Idag hade husse handlat STORA havskräftor och räkor till middag, det var smarrigt men Fixa fick mest hålla till godo med sin hundmat. Tösen hade haft lite långtråkigt på hunddagis idag, enligt fröken för lekkompisarna var inte där idag,utan det var mest äldre killar som inte var intresserade av att busa med Fixa även om hon gjorde sitt bästa för att få dem att busa med henne.
Efter middagen höll husse på och tränade med Fixa i hallen, inför jaktlydnadskursen som fortsätter på söndag. Det är bra synd, tycker matte, att vi inte har någon videokamera så vi kan spela in när det övas :D Övningen går till ungefär så här:
Husse sätter Fixa i ena ändan av hallen så Fixa har nosen pekandes mot ytterdörren.Efter det säger husse Kvack-Kvack Kvack-Kvack Kvack-Kvack med rolig röst, och Kastar iväg en dummie. Sedan ropar husse: -Fixa apport!, vilket Fixa nu fattat springer snabbt fram till dummien och greppar den fint:) men sedan börjar den svåra delen i övningen för detta par, det är när Fixa skall lämna över dummien till husse, efter att ha sprungit fram till honom med den. Springa tillbaka är inte den stora svårigheten utan det är att Fixa gillar och ÄLSKAR dummien! Husse får oftast ta över dummien och ibland med byteshandel men det går bättre och bättre med överlämningen. Övningen upprepades många gånger. Matte fick sig många goa skratt när husse härmade fågelkvack men övning ger färdighet. När det sedan var dax för dummien att vila så hittade Fixa snabbt att markera att dummien lagt sig på byrån för att vila men nu var det dax att träna igen,tyckte Fixa. Det tyckte inte husse utan nu dax för lugnare kväll och vila huvudena.
Ha en bra fredagskväll och en go helg alla bloggläsare!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Nej, det går inte nu får du allt ta fram kameran och filma kvackande husse och lyckliga Fixa i tränartagen!! För visst kan man filma med sin vanliga kamera?! Vill minnas att jag sett filmer med Fixis förut... :)
Ha en skön helg och lycka till på söndag!!!

Anonym sa...

Oh vilken syn ser den nästan framför mig med Per som kvackar o Fixa som bara älskar sin dummie. Har du inte så du kan filma med mobilen ? skulle älska att se dem i verklighet !
Ha en skön helg :0)
Grabbarna hälsar att de oxå vill ha en husse som säger kvack kvack!

Anonym sa...

Vore en upplevelse att få se husse träna kvack kvack med Fixa.
Ha en skön helg alla tre!

Anonym sa...

Hahahaha, denna träning vill jag absolut inte missa! SNÄLLA, FILMA!!!!!!

Jag har ju visat mig själv i rosa nasse tofflor, då kan vi väl få se husse kvacka :)

Kram *skrattar än*

Unknown sa...

Åh, kvack-husse vill vi också se :D!!! Vi väntar med spänning på filmen...Lycka till med träningen! Kram från oss i Trosa!

Skicka en kommentar