måndag 23 mars 2009

Vårtecken

Matte vaknade med en liten gosig Fixa i sin säng idag. Hmmmm, inga hundar i mattes hemmasäng får vara!!! Fixis fick gå ned och lägga sig i sin egen bädd precis vid sidan om sängen och så sov vi en stund till. Vi var sömntutor i morse men vi hann bra i alla fall. Fixa har fortsatt att intressera sig extra mycket för Eddie på dagis. 

 
SVCH "Eddie" (bild från Fridas hundar)

Fixa försöker att få igång Eddie att busa och leka med henne men Eddie verkar mest ignorera henne så så mycket bus blir det inte :( tycker Fixa. Fixa tackar för alla tips hon har fått från hundkompisar runt om i landet. Fixas problem är bara det att samtidigt som Fixa håller på och tränar husse att lyssna/lyda på "visst-är jag så sööt"="tycka-synd-om-Fieldis-looken"så håller matte på och tränar husse på att inte ge Fixa olika smakprov på olika saker. T.ex. har inte Fixa ätit popcorn så vet hon inte hur gott det smakar bara hur gott det luktar ... och faller någon för Fixas trick så vill hon ju inte bara ha det hon får utan gärna mer och mer av det goda.
Efter hunddagis åkte matte och Fixa upp till Hisingsparken. Matte hade sett tussilago tidigare idag men såg inga när vi var ute i parken. Vår promenad ledde småningom till "inhängnaden", där Fixa gillar att vara. Hon blev uppspelt när vi närmade oss inhängnaden och fick sitta och vänta, lugnt utanför några minuter, innan matte släppte in Fixa. När Fixa var lugn fick hon bli av med kopplet. LYCKA!!! Det märks på Fixa att hon gillar att vara på vår träningsplats och springa fritt men även att hitta godisträd, hitta matte när hon gömmer sig och komma på de flesta inkallningar antingen på visselsignal eller bli inropad. Idag tog Fixa spontan kontakt med matte många gånger och kom på de flesta av inkallningarna även när det var andra hundar utanför staketet eller joggare som kom förbi. Jippi!, vår träning går framåt och ju bättre samarbete vi får desto roligare och bättre blir vår träning. Väl hemma blev det SPA för Fixa med dusch, manikyr, pedikyr, fina öron både innan- och utanpå. Vi invigde trimbordet som vi köpte på MyDog (matte som tyckte det behövdes). Matte och husse är eniga om att trimbordet var för snabbt införskaffat, inpulsköp av matte, när vi köpte det, även om vi tänkt skaffa trimbord ett tag men att vi nu börjar att använda det. Hade vi handlat det idag hade vi nog köpt en annan modell men nu blir det bra så här med. Fixa har ett öra som är trimmat och nu är det dax för det andra örat också.
Vad husse gör? Jo, han tittar på ishockey, SM-semifinaler och förhoppningsvis snart finalklart "grön-vitt lag". från Karlstad.

Vi följer med spänning Irma och hennes valpar och önskar dem all LYCKA!

7 kommentarer:

Leif sa...

Vilka bra träningstips, här i Umeå finns det en kille som speedar upp sig i bland, det är otroligt vad mycket som kan användas som belöning.
Tussilagon är nog långt borta här i Umeå Tyvärr.

Anonym sa...

Oh va skönt att ha en inhängnad att gå till för att släppa Fixis :0)
Trimbord är nåt vi verkligen behöver, hoppas kunna fixa ett sånt snart :0)
Säger samma som Leif jag , tussilagon är lååångt borta här än :0(.
Ha en fortsatt bra vecka!

Anonym sa...

Vilken busig uppsyn Fixas pojkvän Eddie har!! :) Kan förstå att hon fallit för honom.
Perfekt med en inhägnad där Fixis kan springa loss lite!!

Anonym sa...

En inhägnad skulle vara bra om det fanns här hos oss med, vi har en i grannkommunen så dit åker vi ibland.
Vi har lite snödroppar i rabatten....fast just nu är dom under snön....vi har fått snö igen, trist tycker jag men tussarna myser.

Ha en fortsatt bra vecka!

Anonym sa...

Hejsan

Det är bara roligt att ni vill länka :)
Har ni någon banner? Jag lägger gärna upp en länk till er på min sida.

//Frida

Anonym sa...

Jaha, jag tror att att matte kan ha lärt husse att inte falla för söta goa Fixa looken, den dagen det regnar manna från himlen :) Herregud Fixa, det vet väl varenda tjej att man kan inte vara FÖR intresserad av en kille....de vill sukta och längta! Du får träna på en mer mystisk framtoning, så kaommer han nog den käre Eddie!=O)

Tips hämtade från "Ruts tipsrad med Joker"

Unknown sa...

Nog är fieldvalpar mer spännande än hockey ;), eller hur? Den där Eddie ser ut att vara en riktig charmör :). Vilken blick han har! Men så blir ju Fixa supersnygg efter både manikyr och pedikyr samt trimning! Lycka till med husse-träningen, han verkar också falla för Fixas charm :)! Ha en bra dag!

Skicka en kommentar