lördag 28 februari 2009

Spaniel med sällan skådad arbetslust!

Idag startade jaktlydnadskursen vi anmält oss till. Vi åkte söderut mot Frillesås och Stättareds 4H-gård där vi skulle träna idag. Det var en mkt. trevligt och roligt första träningspass med fikapaus i fin miljö. Fixa tycker dock det är tråkigt att stå still mer än fem sekunder och måste hitta på saker så som flistuggning eller gurgelpratande med allt och alla om hur tråkigt det är att stå still. När det väl var dags för praktiska övningar så gick Fixa igång på 110% . Idag ville instruktören Marita se hur varje hund betedde sig och hur de arbetade i olika situationer. Första momentet var att gå fot brevid föraren. Det momentet har aldrig Fixa förstått varför man ska göra, alla harlortar och goa dofter finns ju på andra platser och brevid husse är ju inte kortaste vägen dit. Efter lite korrigeringar och tips från Marita så gick det så mycket bättre.

 
Marita och Fixa visar hur man ska gå fint i koppel.

Efter fikapausen så skulle Marita se hur apportarbetet hos hundarna var. Marita hade en dummy och en åt gången fick hundarna visa vad de kunde. När det var Fixas tur så visste hon exakt vad som skulle hända. Husse gick iväg en bit med Fixa och satte henne vid sin vänstra sida. Marita lät som en anka och kastade iväg dummyn ... vrooom skjuten som en kanon satte Fixa iväg på husses apportkommando, tog dummyn och sedan var det full fart över träningsområdet. Fixa kastade upp dummyn i luften och tog lyra på den samtidigt som hon sprang i full fart - LYCKAN var fullständig att äntligen få jobba. Fixa var så koncentrerad att komma till husse med dummyn kom i trettiofjärde hand. Det slutade med att Marita skrek till husse att lägga sig ner på mage! Då kom den lille brownien fram och gosade med husse. Omdömet om Fixa blev "en spaniel med sällan skådad arbetslust" och med bra apportering och bra grepp om dummyn. Så en av veckans övningar är att träna inkallning med dummy. Matte var med och fotade så några bilder från kursen kommer nedan.

Sobelcockertjej.
 
Clumberkille.
 
En goldentjej
 
- Jag känner igen den där fotografen.
 
Springer Spaniel
 
- Titta husse! Nu kan jag gå fint i koppel.
 
-Titta på mig då!
 
Fixa och husse visar sina inkallningskunskaper.

Nu är det en trött fieldtjej som sover gott och antagligen drömmer om dummies eller kanske om massagen som hon ska få senare.

Ha en skön kväll och en go söndag!

8 kommentarer:

Anonym sa...

HÄRLIGT! Bra jobbat.... bara att börja träna inför årets KM (Grundprovet i höst)....

Majsan & fieldgänget!

Anonym sa...

Vad kul!! Det märks att både husse, matte och Fixis trivs med arbete!! :)

Anonym sa...

Hej på er! Vi började också vår fortsättningskurs för Marita igår. Det var härligt att komma igång igen! Ha det så gott! mvh Harriet, Mats, Moses och Noa

Anonym sa...

Va härligt att komma igång med träningen !
Jättekul !
Kan tänka mig att Fixa sover gott nu :0)
Ha det gött

Anonym sa...

Vad roligt att ni fick så mkt beröm!!! Ska bli roligt att läsa om era fortsatta framsteg inom jakten/apporteringen.
Kram

Anonym sa...

Hahaha, skrattar gott åt bilden med texten "Den fotografen känner jag igen", du har för härliga kommentarer till din foton!
Så kul att få ett sådant omdöme av instruktören, det är bara att sträcka på sig!

Kram

Unknown sa...

Vad duktiga ni är hela familjen Fixa! Kul säkert när det är så många olika raser som tränar vid samma tillfälle. Vackra foton i förra bloggen! Ha en bra vecka!

Anonym sa...

Fixa och husse ser ut att trivas bra på kursen!
Kram

Skicka en kommentar