söndag 22 mars 2009

Irmas valpar

I morse vaknade matte klockan 07:00 av ett SMS från Fixas uppfödare Madelene. "Vi tror att valparna är på gång nu!" Matte fick eld i baken och var snart klädd och fick upp husse, innan hon tog Fixa på en kortisrastning. Husse och Fixa skulle ha bilen till jaktkursen på eftermiddagen så därför fick de skjutsa matte en bit av vägen. Färjetrafiken i Göteborgs norra skärgård går inte alltid så ofta som matte vill. Det kändes  som om färjorna gick extra sällan idag när matte ville hinna ut till Irmas valpning.  När vi väntade på första färjan så fick vi första rapporten per telefon. En liten brun kille med vitt på halsen/bröstet :)
I nästa färjeläger skulle vi få vänta 50minuter!!!! Grr, det var inte riktigt läge för det idag. Fixa, matte och husse tog en promenad under tiden. Fixa trodde att hon skulle få följa med hem till Rörö och busa med buskompisen Lova. Hon tittade länge efter matte som snabbt gick på färjan, när den väl kom. På sista färjan kom nästa rapport. En till liten brun pojke hade blivit född och matte fick lyssna på en av valparna i telefonen (hjärta glad) hur lång tid tog färjan egentligen?? Idag skulle matte helst velat ha en broförbindelse ända ut till Rörö!!! Till slut kom matte fram till nyblivna mamma Irma och hennes två söta valpar. Irma var mycket duktig, lugn och bra med valparna. Hon hade bra support av både Madelene, Amelia,Elina och Nellie, och Fixas matte blev snabbt accepterad, hon med. Efter en stund så föddes det EN valp till: en fin liten brun tikvalp med vitt på sig och Fixas matte var med när den föddes. Vissa händelser är svåra att beskriva.......
Vill passa på att varna Anki, Susann med flera för beroendeframkallande bilder på nyfödda Fieldvalpar ;) Visserligen tagna med mobilkamera men tror nog att de går bra ändå.
 
Inbäddade nyfödda valpar.
 
Duktiga Irma med sina fina valpar.
  
Elina med valparna medan mamma Irma var ute på rastning.
Närbild på den nyfödda syskonskaran.

 
Mamma Irma tar igen sig medan valparna mest är intresserade av den nyöppnade mjölkbaren.



Irma och hennes söta valpar.
Det finns många spenar att välja på.
Mammas mjölkspene är den bästa platsen för en liten nyfödd valp.

Grattis Irma och Dante till era fina valpar! Lycka till alla fina valpar!
Tack Irma och Madelene för att jag fick vara med när valparna föddes!!!
Ha en bra kväll och en fin vecka allihopa!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det blev jättefina bilder med mobilkamera också!! :) Du har fångat stämingen helt klart!! Det var roligt att ha dig med Elin, när G-kullen föddes hos oss!! Intressant också att se hur hela hundgänget tar en annan position när valpar föds.. De låg liksom lågt och alla var tysta och lugna på nedervåningen - till och med busfia Lovapova!! :)
Ha en bra vecka ni också!!

Anonym sa...

Oh va mysigt ! Helt underbara bilder på de nyfödda :0)
Suck ! livsfarligt som sagt .
Ha en kanon vecka.
Ps här snöar det igen :0(

Anonym sa...

Ohhh helt underbara =0)
Man blir alldeles varm i hjärtat av att se dina bloggbilder idag!

Vilken upplevelse att få vara med på en valpfödsel. Livsfarligt eller?!!?? =0)

Ha en fortsatt bra vecka.

Anonym sa...

Tack för varningen hojtar jag här borta!!!*s* Den behövdes kan jag säga, vilka söta små liv och lyckos Elina som fick vara valpvakt! *suckar avundsjukt*
Måste ha varit oerhört spännande att få vara med!

Kram

Skicka en kommentar