onsdag 19 december 2007

Skolavslutning,Västtrafik och björnbesök

I måndags var det "skolavslutning" för Fixa och hennes kompisar i valpkursen, på hundstjärnan. Matte anslöt, (direkt från jobbet), när kursen började. Innan dess hade Fixan och husse åkt med bil till kursen och hunnit busa med de andra valparna. På programmet stod tävling-staffetter mot unghundsgruppen=mer störning vid träningsmomenten. Ett delmoment vanns av valparna :)Vi fick diplom och Fixan fick en godispåse med hundgodis- fick smaka på ett par bitar med en gång-mummsfillibabba!

Ny biltur blev det igår när husse och Fixan var på besök vid mattes arbete. I början var Fixa lite reserverad av att träffa många på en gång men efter ett par minuter var det en svansfiftande hund som hälsade på flera av mattes arbetskamrater och busade med Marcus när han lade sig ned på golvet :) Lyxigt att få skjuts hem från jobbet, tyckte matte.

Mat det är gott, tycker Fixa. En timme innan frukost tyckte hon det var dax idag- men det gick att få henne tillbaka till sin bädd och sedan sov vi över tiden-Fixan väckte matte och fick frukost lite senare idag men det gick bra det med. Vid 9-tiden var vi på väg ... till busshållplatsen. Gott om tid innan bussen skulle gå. Vi kom på 320:an med många äldre barn. Åhhhhhh-vilken fin hund. Bra stämning i bussen på premiärturen. Efter en kortare åktur klev vi av och fick vänta på nästa färdmedel-spårvagnen. Det var många ljud på den stora knutpunkten så det var lite läskigt i början- men sedan gick det bättre, verkade Fixan tycka. Vi åxte spårvagn 6 några hållplatser och bytte sedan till spårvagn 10 och åkte tillbaka en bit. På 10an blev vi utskällda av en liten chihuahua. Fixan fick sitta på golvet vid mattes plats- hon är inte så stor nu men kommer ju att väga runt 20 kg som fullvuxen och då är det nog inte lika uppskattat av alla medpassagerare att sitta brevis någon med en stor hund i knät. Fixan lyftes av 10an och sedan gick vi genom en gångtunnel och förbi ett litet torg för att ta bussen hem. På 17bussen på väg hem verkade Fixan mer lugn och lade sig ned på golvet vid mattes plats. Det var bra!

Fixan har sovit någon timme i sin nya favorit-en svart fotölj, i arbetsrummet. Hon hoppar upp på fotpallen och går sedan över till fotöljen-ibland ligger hon på fotpallen.

När vi var ute på innergården, alldeles nyss kom det förbi utryckningsfordon med sirener på,på stora vägen utanför vårt bostadsområde. Detta och bygg- och vägarbete på vårt område gör att Fixa har en tendens att vilja "kasta sig av hemmåt i kopplet" när hon har kissat. Husse kom på att om vi släpper Fixa då, när vi är på innergården, så springer hon en bit och stannar sedan för att kolla vart vi är. Detta blir även ett träningstillfälle att träna inkallning, gå nära oss utan att vara kopplad, sitt mm. Gäller för oss att ha is i magen och inte vara oroliga-hon sticker ju inte iväg mot oljuden.

Nu efter lunchen fick vi besök av en björn-han var ju ganska go, tyckte Fixan efter lite syning. Om ni undrar vart Fixas nallebjörn tagit vägen, kan vi säga att han väntar på operation efter att ha blivit "biten av sin motståndare i ansiktet" så Fixan har varit lite Tyson mot nallen. Nallen kommer igen men behöver åtgärdas först för att inte tappa sin vikt :))




Ensamhetsträning går bättre än senaste veckan. Det känns som vi åter är på banan gällande den träningen. Skönt.

Ha det bäst!

1 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis till "skolavslutningen" Fixa!! :D
Vad duktiga ni är med träning i kollektivtrafiken!! :) Bra jobbat!
Findus får också prova på det lite då och då..
I morgon åker Forex - sedan blir det "tomt" hos oss.. lite konstigt blir det allt. Vi har haft valpar nu i nästan fjorton veckor..
Ha det gott!!
Madelene

Skicka en kommentar