torsdag 20 december 2007

Märgben och julledigt

Fixan har fått prova "ben med fyllning" tidigare - och tyckt om det. Nu ikväll fick hon ett märgben av älg, hemkokt från Säffle. Inga tveksamheter här inte, från Fixans del, utan Wow va gott =P~ ! Fixan skällde när hon inte fick ut innehållet fort nog- och en hel del behövde hon hjälp att få ut. Märgben=positivt och gôrgôtt enligt Fixan :x


Nu hoppas vi bara att Fixans mage och vi får en lugn natt.

Och matte har börjat sin julledighet ikväll:)

Ha en bra fredag och en go start på helgen.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Oj vad gott för dig Fixa!!! Inte undra på att du är nöjd! :D
Skönt för matte - med julledigt också!!! Passa på att njuta riktigt av långa härliga julen!! Med massor av Fixamys med mera..
Madelene

Anonym sa...

Jo, vi har redan börjat att njuta av julledig Fixan och jag-med sovmorgon. Fixans mage var lugn efter märgbensätande-behövdes bara ut en gång-drack ju en massa vatten till märgbenet;)
Vi vill passa på och tacka alla som skriver tassavtryck på Fixans blogg och önska er God Jul!
Ha det bäst!
Elin och Fixa

Unknown sa...

Märgben det är mumma det för en vovvs!!

Ha en riktigt God Jul!!
Du är förresten taggad..7 julönskningar vill vi höra från er. Läs mer i min blogg under rubriken 7 Julönskningar. Du ska oxå tagga 7 andra så nu är det bråttom!!!

//Marie & Lapparna

Anonym sa...

Så härligt gott att vara en brownie hemma hos er. Älg märgben, det är minnsan inte alla som får chansen att prova det och så julledighet tillsamans, ni har det gottigt. Kul att det gick så bra med alla färdmedel ni åkte i går....Om man tänker att allt är nytt och VLDIGT stort, förstår man varför det kan bli lite svårt för en liten hund, då blir man extra glad och nöjd att det faktiskt KAN funka utan problem. Hoppas ni får en härlig jul ni också! /Anki

Anonym sa...

Härligt med julmys och ledighet. Spännande för en liten valp med paket och julgran att busa med....:-)

Två små råd på vägen...
1. Koka aldrig ett märgben, de bli porösa och kan flisa sig. Kanske inte för små valptänder, men med starka vuxen käkar...
2. Liten varning för älgben. Har en hundkompis som gav en av sina hundar älgben och han (hunden) fick spendera ett dygn med dropp på Blå Stjärnan med tarmarna fulla av märgflisor och då var benet okokt. Veterinären varnade för att ge just märgben från älg.

Mina hundar får alltid okokta stora märgben från nöt. Mums, mums tycker mina hundar. Speciellt om man kletar lite leverpastej i hålet när mågen är uppäten. Sysselsätter de flesta hundar en lång stund.

Ha det bra och hoppas att vi ses vid någon träff nästa år!

Fieldhälsningar från Ulricehamn

Skicka en kommentar