torsdag 27 december 2007

Fixan opererad

Vi hade innan jul sett att Fixan bitit av en hörntand. I går såg husse att det var ett svart-blått streck på nedre delen av det som var kvar av tanden. Så imorse när vi kommit hem ringde vi till djursjukhuset och fick en tid för att "titta till tanden". Ingen frukost eller ben till Fixan :( innan veterinärbesöket. Tanden bedömdes vara i behov att opereras ut. Så hem igen-ingen lunch eller annat till Fixan :( -fasta. Tidig eftermiddag åkte vi tillbaka till sjukhuset och Fixan fick följa med för narkos och operation. Husse och matte åkte ned på stan för att äta sen lunch. Vi hade även möjlighet att gå på stan någon timme-men ingen av oss ville, så vi åkte hem. :-&Vi vet det sedan tidigare men idag kändes det verkligen som om Fixan saknades när hon inte var med utan på sjukhuset. Vi hämtade en liten, sömnig och go valp på djursjukhuset, sen eftermiddag. Operationen gick bra men tanden såg inte fin ut:( Antibiotikakur på drygt en vecka för att det skall bli så optimalt som möjligt och för att lägga infektion och inflammation. Förhoppningsvis kommer Fixans "vuxentand" att bli som vanligt men det är för tidigt att säga än......så vi håller tummarna %%-. Sägas skall kanske att Fixan inte bet av tanden när hon åt märgben-men som det känns just nu har Fixan nog ätit sitt första och sista märgben-men kan få märg som blivit utpetad men utan något ben runt om.

Fixan har sovit och pipit och pratat och tyckt synd om sig själv fram tills för en stund sedan när hon fick burkhundmat. Men nu är hon lite mer lik sig själv, börjat leka med mjukt pipdjur och är mer normalt livlig. Majsan, vi planerar att komma till Ulricehamn på Fieldträffen.
Hur julen var? Det tar vi en annan dag;)
Kram från Fixan och tvåbenta >:D<

2 kommentarer:

Anonym sa...

Stackars Fixan!!! Tur att allt onda är över nu!! Jag håller tummarna för att det blir en snabb läkning!!
Mamma Frosty hälsar sin lilla Fixa också!!! :D

Anonym sa...

Å lilla gosegumman som beövde opereras när hon är bara en liten valp! Då får vi hålla tummarna för att vuxen tanden är ok sen när den dyker upp. Förstår att det kändes tomt, man vänjer sig fort vid de små liven, fattar inte vad man fyllde livet med innan Rut flytta till oss?!*s* Sköt om er hela familjen /Anki

Skicka en kommentar