fredag 29 februari 2008

Rapport från Värmland (Arvika)

Det har gått rejält framåt med ensamhetsträningen. Fixa klarade att vara ensam hemma idag när husse packade bilen. Sedan åkte de iväg … och träffade matte på Göteborgs centralstation. Fixa blev så glad när matte tog ut Fixa ur bilburen, de tog med sig Fixas ryggsäck och fäll innan de gick iväg in på tågstationen. Vi såg några hundar med tvåbenta som Fixa ville hälsa på men vi gick vidare. Det var fredag eftermiddag och det var många resenärer i farten. Fixa accepterade det mesta men blev lite darrig när vi gick förbi ett X2000 som stod inne på perrongen och lät. Vi gick till en lite lugnare vrå och Fixa klarade här att öva kontaktövning genom att hon fick ta godisen som låg framför henne när hon tog kontakt med matte och fick ”varsågodkommando”. Matte hade i förväg tagit reda på från vilken perrong som tåget skulle utgå ifrån. Fixa var duktig och gick själv upp på tåget när vi steg ombord. Vi var ute i god tid och steg ombord mer än tio minuter innan avgång. Till en början var det lite stökigt när det kom på fler resenärer men sedan blev Fixa lugnare. Hon låg på sin fäll och sov, tuggade på sin tuggsko eller tittade sig nyfiket omkring. I Öxnered gick vi av tåget och tillsammans med husse fortsatte vi resan upp till Värmland med bil. Nu är vi i Arvika och hälsar på mattes föräldrar. På söndag tar bilen vi ner till Göteborg igen för att träffa kompisar på fieldträffen i Kålltorp.


Fixa och matte på tåget.


Väck mig när vi är framme ...


Matte, tror du vi är framme snart?


Skönt med benutrymme så man kan sträcka ut sig.

Ha en go helg!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken duktig liten Fixa!!! Åka tåg också!! Vilken bra miljöträning hon får!! :D
Hon kommer säkert att vara lugn som en "filbunke" som vuxen och beredd på allt! :)
Ha det så bra i Värmland och vi ses!

Anonym sa...

Oj vad många inlägg jag missat, hur gick det till egentligen?*s* Måste börja med att kommentera dagens inlägg. NI ÄR LIKA VARANDRA du och Fixan.Ni är typiskt ett sådant par som man skulle säga det om, ta det som en komplimang för fixan är super gullig! Det lät roligt med unghundskursen, det är skoj med lite upptäcksfärd på prommisarna. Tåg i dag och träff på söndag, hon har det bra lilla Fixa. //Anki

Lena sa...

Så spännande för Fixa att få vara ute och resa! Hon verkar "cool" trots att hon bara är en liten Field-flicka ännu. Sandras första resa med oss var i bil, från Stockholm och upp till mina föräldrar i Luleå.
Hoppas ni får bra väder, här har regnet öst ner hela dagen.
Lyckostar som får åka på Fieldträff!
Många spanielhälsningar från Lena & co.

Skicka en kommentar