fredag 15 februari 2008

Äntligen fredag

Lördagen den 23 februari är Fixan anmäld till sin första utställning. Det är Västsvenska Fågelhundsklubben som har inoficiell utsällning i Sätila naturbruksgymnsaium. Fixan är anmäld i valpklassen (yngre än 9 månader). Det är nog husse som kommer att vara mest nervös. Fixa kommer att vara lika lugn som vanligt. Oj - så många kompisar jag bara måste hälsa på, kommer Fixa att tycka.

Igår morse stötte Fixa och husse upp en hare precis vid brevlådan. Vårt område bara kryllar av harar just nu, det är därför man snart måste ha fika med när man rastar Fixan. Fixa såg inte haren men oj-oj vad hon luktade på backen runt brevlådan. Undrar hur det blir den dagen hon får syn på en av hararna och kopplar samman den med den 'hypnotiskt' goda doften. Det som hararna lämnar efter sig är ju mums-mums, tycker Fixan. Undrar då inte hur god en hare måste vara?

Idag var Fixa ledig från dagiset och var därför med på husses arbete halva dagen. Det var lite tråkigare än vanligt för idag fanns där inga andra hundar att busa med. Det är inte så kul att ligga under husses skrivbord så en tuggsko och ben kom väl till pass. Husse gömde även lite godis som Fixa fick nosa reda på, det är buskul tycker Fixa.

Fixa hörde vid fikarummet på husses arbete att det skulle vara "På Spåret" ikväll ... men hon blev lite beskviken när det var ett TV-program och inte hararnas spår utanför dörren
:-j . (OBS! Göteborgsvits)

Trevlig fredagskväll på er bloggläsare!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Dessa harar..Rut hade ju "träff" med en sån idag..det kan du läsa i Ankis blogg om *flinar*

Ha en härlig helg!!

Anonym sa...

Hmmm.. ja jag kan tänka mig att Fixa gillar att vara på spåret!! :D
Harar har vi inte så många här på Rörö men rådjuren får dem alldeles uppslukade av spåren!! En gång stötte Frosty ett rådjur.. men hon såg det inte!! För att spåret var så intressant! Råbocken stustade upp alldeles framför mig, kanske fem meter ifrån mig... bakom kom en långörad hund med en stor nos i backen.. inga ögon för rådjuret!!! Lappisarna reagerar på ett annat sätt - de jagar också med ögonen!! :D Kul med ras skillnader!!

Anonym sa...

Var glad så länge hon inte sätter ihopa den hypnotiska doften med ett härligt maratonlopp! *veta* I dag blev jag arg på Rut så det rök ur öronen för första gången i hennes liv, hon blev spak. Hoppas att hon tar det med sig vid framtida "träffar", att det blev en så stark upplevelse att matte kan låta så! tror Fixan kommer att klara utställningen lysande, husse också! Vi ska hålla tummarna här...Stackars Fixan som trodde hon skulle få vara på spåret även i kväll, men engång om dagen räcker ju!*s* Trevlig helg! /Anki & Rut

Skicka en kommentar