söndag 17 februari 2008

Prinsessor bajsar glitter!


Fixa var busig i går förmiddag. Först var det en pocketbok som inte såg lika dan ut efter att Fixa hade haft hand om den i en minut:( Matte satte på nytt för kompostgaller framför bokhyllan. Två minuter senare hade Fixa byggt en koja i soffan med hjälp av mittryggstödet >:) . Hmmm. Fixa blev instängd i köket så matte kunde äta frukost i lugn och ro ute i vardagsrummet. Det hade inte gått lång tid innan det lät från köket. När matte kom in så hade Fixa en mängd små kartongbitar framför sig och någon toarulle med godis i hade hon ju inte fått? Nej, det var en 50 grams Toblerone med kartong och folie som Fixa hittat och ätit upp och det matte såg var resterna. Nästan hela kartongen var kvar men folie och choklad uppäten. Veterinären som matte ringde sa att ge henne mycket mat, bröd, bullar och sparris. Sparrisen "kappslar in" folien och gör att den kommer ut den naturliga vägen. Fixan fick mer mat än vanligt och oftare, bröd fick hon med. Husse köpte med sig sparris på burk på vägen hem som vi skulle blanda i hundmaten. Ibland är det bra att ha en matglad hund. Fixa åt sparrisen som den var direkt ur husses hand samt ur en liten skål och var noga med att få i sig allt så hon slickade skålen. Sedan åkte vi och hälsade på familjen Gustafsson och hade en kul lördag.

I går kväll och idag har Fixa "bajsat glitter som prinsessor" gör enligt Malin

Vi har varit på utflykt idag också. Bil och färjetur ut till Rörö och familjen Ryberg. Nellie, yngsta tjejen i familjen, blev nog extra glad att träffa Fixa då Fixan var Nellies favorit i valpkullen. Fixa tyckte det var roligt att träffa Nellie :x och hela familjen och det tyckte vi med. Nils hade bakat bröd och vi fick god fisklunch. Fixa var lite fundersammen på faster Irma till en början. Att träffa mamma Frosty, mormor Molly och Misa och faster Irma var roligt. Det blev mycket bus-mest från Fixas sida.

Fixa och faster Irma

Madelene var snäll och visade hur vi skall klippa Fixa med effileringssax, den skall tugga om jag fattade det rätt.

Madelene och Nellie med Fixa på trimbordet.


Sedan blev det en snabbfika innan vi drog i väg i fart för att hinna med färjan. Tiden går så snabbt när man har kul. Vi tog en del kort men ... kameran blev kvar på Rörö. Madelene har varit snäll och mailat bilder. Några av dem syns här på bloggen.
Tack hela familjen Ryberg för att vi fick komma och hälsa på med trevligt sällskap, god mat och pälstips!
Till alla bloggare: Ha en bra söndagskväll och en bra vecka!

Fixa slappar

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det var roligt med besök!!! Välkomna tillbaka!!
Bilder har jag skickat på mailen.. ifall du vill ha något till din blogg.. :D Kameran åker med till stallet på tisdag så kan vi träffas där. Clarebergs ridklubb.
Amelia kommer dit klockan 17 för att välja häst.. sedan är vi där till ca 18.20..
Vi ses!!!
Madelene

Anonym sa...

prinsessor som bajsar glitter inlindat i sparris måste vara en syn för gudarna!*s* Så kul att ni var hos Rydbergs, kul för Nellie speciellt som hon nog tycker Fixan är en prinsessa vare sig hon bajsar glitter el har ett härligt hallonfnitter!*s* Vad typiskt att glömma kameran, men tur att Madelene ändå kunde fixa fram några kort på lilla prinsipessan!//Anki

Skicka en kommentar