onsdag 5 november 2008

Viltspårprov i öppen klass

Idag har Fixa och husse startat i öppen klass på viltspår för första gången. Det blev 40 poäng (av 42 möjliga) och en klockren etta! Nu är det bara två ettor kvar tills championatet! Domaren var mycket nöjd med hur Fixa arbetade utom möjligen farten. Fixa är fruktansvärt (de tvp provtillfällena iaf.) spårsäker och det är bara att åka med efter i linan. Den enda gången hon sökte av en större yta (spanielsöksättet syns) var i återgången som domaren lagt på en stig där stigen fortsatte på andra sidan ett dike. Fixa var över diket två ggr. men till slut så tog hon upp spåret på rätt sida igen. När domaren skjutit det obligatoriska skottet så blev Fixa (så som hon brukar) grymt taggad och då gick det i 'warp-speed' genom skogen fram till klöven :)

Tyvärr så glömde husse att ta bilder men nedan så finns protokollet och diplomet för den som vill läsa. Klicka på bilderna så blir de lättare att läsa!


Fixas bror Chester (Maxfield Fröding) är fortfarande inte tillrätta.  Chester (Maxfield Fröding) ett år gammal, leverbrun och med vit fläck på bröstet. Chester försvann i söndags den 2 november i Förlanda (postadress Fjärås).

Mer information finns på http://svjf-cf.vildmarksdata.net/hundjouren/hundjouren och på http://www.blogtown.se/blog.php?id=maxfield

Kontaktinfo:Om ni har information om Chester ring Martin Whitehead 0704-568662.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Stort Grattis till Fixas välförtjänta etta i öppenklass!!! :D

Anonym sa...

Jätte GRATTIS till duktiga Fixa!

Leif sa...

Grattis Fixa! och husse också. hoppas vi når dit någon gång i framtiden.

Anonym sa...

Stort, stort GRATTIS till duktiga Fixa och duktiga Per och Elin! Ni är alla oförtröttliga, tränar och jobbar med gulliga Fixa. Varma hälsningar från Pappa Moses,brorsan Noa samt Harriet och Mats

Anonym sa...

WOW....STORT grattis till er strävan mot SVCH! Ni är så himla duktiga, bra jobbat.....

Anonym sa...

GRATTIS TILL ER DUKTIGA FIXA!!
Vad duktiga ni är!! Har full förståelse för att husse glömde fota! Kan tänka mig att han hade fullt upp med att hålla i linan och hänga med i Fixas tempo! Att ta fram kameran och fota i det läget kändes nog inte så aktuellt, eller hur:-)?!

Anonym sa...

GRATTIS FIXA!!!!! Vad roligt och vilken poäng..bara 2 ifrån max! Kanon jobbat. Vad hemskt med Chester! Hoppas jag aldrig råkar ut för det. //Kram

Unknown sa...

STORT GRATTIS FIXA OCH HUSSE!!!Vad roligt att det gick så bra!!! Måtte allt ordna sig till det bästa för Chester och hans familj!!! Ha det gott och krama duktiga Fixa!

Skicka en kommentar