fredag 28 mars 2008

Tjuvfiskar´n


Igår kväll hade husse lagt fram ett fiskblock för upptining på köksbänken . Det var delat i sex delar och halvtinat - snart dags att åka ner i grytan. Plötsligt hörs det bekanta ljudet av tassar som trippar så snabbt som de brukar göra när Fixa har tagit något som hon mycket väl vet att hon inte får ha. Husse tittar snabbt ut i vardagsrummet lagomt för att se en Field Spaniel liggandes i soffan tuggandes på en bit halvfryst kolja. Kvar på köksbänken fanns fem delar fisk kvar. Fixan märkte att husse var påväg med stora kliv och tuggade snabbare än snabbast och allt var borta lagomt till husse kom fram till soffan. Det fanns en fieldtjej i Göteborg som var mycket kall i magen igår kväll ... nu har Fixa fyllt fiskekvoten för 2008.

Fixa sörjer lite för att snön håller på att försvinna - tänk att vatten kan vara så kul. I onsdags så ville inte Fixa komma in från rastgården på hunddagiset - "jag trivs bättre här i snön". Hemma kan hon stå och nosa på en snöfläck hur länge som helst.

Idag har vi fått nummerlapparna till SSRK:s utställning i Uddevalla den 5 och 6 april. 7 st. Fieldar anmälda till lördagen och 3 st. till söndagen. På söndag bedöms Fixa som nummer 1 i ring 9. Då gäller det att ställa klockan och vara på plats i tid. Fredagen blir SPA-dag för Fixa så att hon kan visa sig från sin bästa sida.


Fixan slaktar ett tuggben.

Ha en riktigt skön helg!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hihi!!! :) Det låter som mamma Frosty upp i dagen!!!
Kan matgenen gå i arv tro?? Att hitta det där tillfället som är rätt för att stjäla en bit mat när inte matte och husse ser.. Det är Frosty expert på!! Äpplet faller inte långt från trädet brukar det ju heta!! Fisk är mums! Det älskar både hundar, katter och människor på Rörö.. Ha en bra helg!!
P.S vi har också fått våra nummer lappar..D.S

Anonym sa...

Härliga Fixan!*S* Klart att hon skulle ha en del av fisken, ni hade ju ändå 5 delar kvar *flinar*//Anki

Skicka en kommentar