måndag 19 januari 2009

otäcka rummet och kvällsmys

Fixa blev rädd för tvn igår morse, när matte spelade Wii Fit. Fixa tyckte det var "så läskigt" att hon knappt var ute i vardagsrummet på hela dagen. Hennes favoritplats, i soffan, vilken hon använder att vila i och även att spana ut från, var hon nästan inte alls i, utan låg mest inne i andra rummet. Idag har det gått bättre för Fixa att vara i vardagsrummet men det är fortfarande otäckt, om än inte lika mycket. Det kan kanske bero på skendräktighet men vi hoppas att det försvinner så att Fixa kan bli "Wii Fit" fast lika bra som hon är skottfast. Spelet får vila så länge och Fixa har i alla fall vilat på den lilla mattan i vardagsrummet ikväll. Läxor kan vara både roliga och tråkiga beroende på hur de är och hur mycket tid man har på sig att öva/träna. Ikväll har vi tränat på att Fixa skall stå fint, även när matte flyttar sig och det går bättre och bättre. När hon kommer på vad som lönar sig att få hemgjord pannbiff för då jobbar hon på bra och är mycket träningsvillig.(tumme upp) En annan hemuppgift, massage har vi precis avslutat. Fixa njuter mer och mer av att bli ompysslad och masserad och hon klarar att ligga still i stort sett hela tiden vi håller på. Vi turas om att massera Fixa olika dagar och vi märker hur nära relation vi får till vår gosehund, genom detta lugna moment tillsammans. Att Fixa dessutom är mer avlsappnad i sina muskler och kan tillgodogöra sig massagen mer och mer känns mycket bra:)
Anki: genom att läsa er andras bloggar blir vi inspirerade av er så det är bra att utbyta idéer med varandra. Cicci: tack för kurstips!
Nu är det snart dax att sova: John Blund väntar:)
Ha en fortsatt bra januarivecka! Kramisar från oss:)

5 kommentarer:

Anonym sa...

Fixis vänjer sig snart vid Wii.. kan inte tänka mig att hon någon längre tid vill vara på en annan plats än där ni är.
Vad bra att massagen ger fint resultat och pannbiffen!!! :D Mitt gäng hälsar att de också vill ha pannbiffar...

Anonym sa...

Jag började blogga för lust den anledningen, att jag kände mig så inspirerad av andra hundbloggar!*s* Tur vi har varandra vi hundfanatiker*flinar* Hon har det härligt, lilla Fixa...både massage och pannbiffar....det är bara Wii som ska ut så är allt perfekt*s*

Kram

Anonym sa...

Tuffingen Fixa vänjer sig nog snart vid Wii! Duktig som står still trots störningar. Brukar också träna stadga med Tudor. Han måste ligga still medan jag hoppar över och runt honom (bra motion för matte!). Inkallningskursen verkar bra! Måste vara extra svår störning för killarna då det verkade vara en löptik med på kursen! Ha en bra vecka och krama Fixa!

Anonym sa...

Pannbiff ! Smaskens hälsar grabbarna :0) De vill oxå ha!
Kommer ihåg när vi hade ESS Trazan här i somras hon hade fullt sjå med Animal Planet o Djurpolisen, många hundar som skällde :0)
De vänjer sig fort de små liven :0)
Ha det bra o Voff voff till Fixa från grabbsen :0)

Anonym sa...

Fixa lever ett riktigt prinsess liv!
Pannbiff är smaskens!

Ha det gott!

Skicka en kommentar