lördag 31 januari 2009

Inkallningskurs

Idag var det dax för avslutande delen i inkallningskursen. Fixa och matte som varit iväg på dagis respektive jobbet under torsdag-fredag gick iväg efter frukost. Så mycket träning hemmavid har det av förståerliga skäl inte blivit sista veckorna efter förra kurstillfället, då vi haft både tonsillit och influensa. Husse som fortfarande besväras av ryggskott fick stanna hemma. Vi började kursdagen i inomhuslokalen varvat teori och praktik. Fixa var mycket duktig och både matte och Fixa tyckte att det var roligt att träna. Fixa kom oftast fint på inkallning även med störande moment som lekande hund precis i närheten. Efter att ha tränat inomhus drygt en timme fortsatte vi träningen utomhus. På vägen till träningsplatsen fick matte bra tips för hur våra koppelpromenader skall bli bättre och roligare. Fixa var ju som sagt minst på kursen i storlek,(hon och tre Rhodesian Ridgeback) men Fixa bryr sig inte om det utan vill helst vara längt fram, vara ledarhund och gå först och så är det oavsett vilka hundar vi promenerar med. Extra tips och fortsatt hemträning skall förhoppningsvis göra promenader, även med mycket störning, roligare och trevligare för både Fixa och oss. Vi forstsatte inkallningsträning utomhus i koppel varvat med träning i långlina. Det märktes att det var mer störning i form av lukter, joggare och andra hundar. Fixa blev till en början mer intresserad av omgivningen än att komma på inkallning men efter en stund så gick det bättre igen och hon kom bättre på inkallning.

 
Fixa väntar på sin tur att träna inkallning. Värmetäcket värmer Fixa gott.
  
SVCH Fixa alias Batwoman/Bathund :)
 
Rhodesian Ridgeback hane som med sin matte tränar inkallning  medan ena tränarens springer spaniel agerar "störning".
Efter ett par timmar gick Fixa och matte hem och tog igen oss medan de övriga fortsatte kursen. Efter sen lunch var det skönt att vila och det slutade med att hela gänget, inklusive husse somnade i sängen. Husse är bättre i ryggen och går nu mera rakt. Så mycket massage har han inte fått utan mer använt antiinflammatorisk medicin och McKenzie som matte håller på och lär honom. Det innefattar övningar, hållningsträning, gångträning och teknik. Mycket teknik att korrrigera men nu har Fixa fått en husse med betydligt rakare rygg än tidigare i veckan och förhoppningsvis snart helt igång igen och kan fortsätta stegrad träning.
Ha en fortsatt trevlig helg! Nu är det slapparkväll här hemma:)

5 kommentarer:

Leif sa...

Vilket snyggt hundtäcke, Det där med inkallning är kul tycker Nelson, även om husse tycker att det går lite långsamt ibland. Önskar er alla en god bättring och en bra start på Februari.

Anonym sa...

Vad duktiga ni är på kursen båda två!! Inte så lätt att hålla ångan uppe när kursen håller på i flera timmar! :)
Vad skönt att Per blivit bättre i sin rygg!!! Krya nu på dig helt och hållet!!
Ha en fortsatt skön helg!

Anonym sa...

Vilken rolig kurs ni går och vad roligt att Fixa är så duktig. Smilla tycker inte att inkallning är någon viktig sak.

Anonym sa...

Applåder till Fixa och matte som är så duktiga med inkallningskursen.

Ha de bra.

Anonym sa...

WOW! Är det ett Back on Track som SuperHunden har på sig? Det ska ju vara så super bra har jag hört. Kul att det gick bra på träningen trots att ni inte kunnat träna...av förklarliga själ!

Skicka en kommentar