lördag 20 december 2008

ZZZZzzzzz

Fixa är skendräktig och vägrar lämna sovrummet, så fort hon får chansen så smiter hon in där. Hon varierar mellan sin korg och sängen (när inte husse är där och slänger ner henne). Det går inte att spela Wii längre för alla pling-plong ljud gör att hon springer och gömmer sig. Fixa är skottfast men inte Wii-fast :)

Vi skjutsade iväg matte till tåget imorse och efter tio minuter så ringde husses mobil. - Jag får inte ut mina biljetter! Du måste logga in på min mejl och kolla så att det är rätt bokningsnummer, skrek matte i panik. Numret stämde med det matte hade och husse sade till henne att hoppa på tåget iaf och säga att biljettmaskinen krånglade, det gjorde hon. I värsta fall fick de väl slänga av henne på nästa hållplats ;) En halvtimma efter tågets avgång kom det ett SMS från matte: "Det ordnade sig, jag bokade tydligen biljettlöst på mitt Priokort!" Den enda som inte var uppe i varv efter detta var Fixa, för hon låg .... i sin korg ... och ZZzzzzz.

Efter lunch tog vi iaf. en låååångpromenad runt hela hisingsparken, det ska ju vara bra med motion i Fixas status.

Fixa dricker vatten under vår promenad.

När vi var påväg in i skogen så hör husse en mansröst ropa, efter två irländska settrar visade det sig. Först så kom det en hare tre meter framför oss och korsar vår stig, efter några sekunder så kom det två settrar och korsar samma stig. Vips - så kommer haren tillbaka mitt framför oss. Jippi, vad kul verkade Fixa tänka - och satte av efter haren som passerat framför oss. Det var skönt att hon var kopplad ... för hon kom inte så långt. Hade hon inte varit kopplad hade husse troligen letat hund hela kvällen. Istället så tog husse och Fixa en diskussion (/&%¤##") om att Fixa inte ska jaga harar. Det hade Fixa ingen som helst förståelse för, är man viltspårschampion så är det ju precis spåra vilda djur som man ska göra. Husse hade med sig klickern och tänkte försöka använda den - men det hade inte hjälpt med en klicker som lät som en kanon. Fixa hade ställt in siktet på en julhare och ignorerade klicken totalt. Det tog en bra stund på promenaden innan Fixa sansade sig och lyfte upp nosen från marken. Det får blir fler promenader på samma stig - med mer träning så kanske det kan gå att få henne att låta bli hararna ...

Igår fick vi biljetterna till MyDog, där kan ni träffa Fixa i Fieldklubbens monter under lördag och söndag förmiddag. Vill ni så får ni träffa husse också även om han inte är rastypisk Field.
Ha en bra lördag!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Oj va spännande med harar att jaga !
Va kul att ni ska till My Dog, hoppas på rapporter därifrån, det är ju en aning långt för oss att åka :0(. Ha en skön lördag!

Anonym sa...

Harar i spåret - det är spännande! Settrar är kanske också spännande?? Det fick henne väl att glömma att vara dräktig en stund i alla fall... hoppas att allt är bra med er alla!!!

Anonym sa...

Såg att Fixa ska visas upp på My Dog, kommer hon vara där 5-6/1, skulle vara roligt att se henne live.
Jaga hare tycker även Smilla är roligt.

Anonym sa...

Vilken tur att matte kom iväg till slut, lite dramatik så där innan jul är skadligt för nerverna=o)
Harar ja.....det är som att lämna en unge i godis affären utan att få smaka.*s*

Skicka en kommentar