torsdag 11 december 2008

Hundkurs och citrus

Igår var vi iväg på aktiveringskurs, matte och Fixa. Det var bara tre hundar där igår så vi fick mycket träningstid. Matte tränade på att få Fixa att backa och att rulla runt. De andra hundarna, en korthårig taxdam och en dvärgpincher, tränade på andra saker med sina tvåbenta. Vi hade god belöning igår så Fixa lärde sig flera delmoment ganska snabbt. Fixa klarade uppgifterna bättre och bättre men vi behöver fortsätta att träna och är inte färdiga att klara uppgifterna än. Det är skönt att träna inomhus när vädret är regn/snö och endast ett par plusgrader och rått ute.  Hundarna blev trötta på slutet och för att göra något annat fick de spela olika spel. Fixa klarade flera spel och var nästan färdig med Dog Fighter när det var dax att sluta. Anm: Fixa spelar hundaktiveringsspel och husse spelar dataspel så undrar vad matte skall hitta på och spela för något?  Efter kursen åkte vi hem och myste.
Fixa älskar citrusfrukter, många i alla fall. När vi skalar clementiner och apelsiner så brukar hon komma springande och sätta sig nära en för att göra oss uppmärksamma på att citrus det är gott och hon äter upp sina klyftor/bitar fort när hon får smaka. Ikväll lagar vi fisk och Fixa hos slickar husses händer som han har citronsaft på. Smaskens ;)
Idag har det snöat lite här men när snöflingorna kom ned på marken så smälte det mesta så det är bara vitt på några enstaka ställen. Vi är lite sotis på er alla som har snö för det är roligt att åka skidor och busa i snön.
Ha en bra kväll!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vad mycket kul ni hittar på!! :D
Hundspel verkar kul!! Ja, vad kan matte hitta på när familjen spelar? :) Vad gillar du att göra Elin, förutom att fixa med Fixan? Själv är jag inte så pysslig av mig, spelar inte dataspel - men gillar ju bloggar och hemsidor förutom hundarna och barnen förstås.. :D
Ja, barnen längtar ihjäl sig efter snö just nu... hoppas vi får snö snart!!

Anonym sa...

Naturligtvis kommer tomten med ett Wii spel till matte! Då kan du åka snowbord på vardagsrumsgolvet undepending vädret utanför!*belåten över idèn* Kanel gillar clementiner och Rut gillar sånt som Kanel ev kan tänkas gilla....hängde du med? Vad kul med så mkt träningstid på aktiveringskursen.
Kramen

Anonym sa...

Snö vi längtar också efter snö....jätte mycket.
Kul att kursa inomhus, perfekt när det är grått och trist ute.
Wii är himla kul....trodde aldrig jag skulle gilla det med...bowling..kul...

Kram

Skicka en kommentar