tisdag 9 december 2008

Gott&blandat med valpbilder

Efter en intensiv helg så fick Fixa stanna hemma med matte och ha en "jobba-hemifrån-dag" i går. Det var mysigt med sovmorgon för båda flickorna. På eftermiddagen åkte vi till Västra djursjukhuset, där Fixa skulle få sin andra vaccination mot rabies. När vi kom till djursjukhuset så ville Fixa först inte gå in men när vi kommit in och varit en stund i väntrummet så verkade Fixa lite mer trygg. Matte passade på att läsa Field Spaniel Nytt medan vi väntade på vår tur. Väl inne på undersökningsrummet gick det smidigt och Fixa hann knappt uppfatta vad som hände innan det var dags att få godis och åka hem.
Nu ikväll har Fixa och husse tränat passivitetsträning/husse lagat mat. Husse skar upp tre blodiga biffar som låg på köksbänken och Fixa hon satt nedanför bänken, på köksgolvet och suktade:) En liten smakbit till Fixa blev det också i samband med inkallningsträning.
Här kommer några fler bilder från i söndags, både i från Rörö och från när vi besökte Ella och hennes valpar på Hönö.
Irma och Misa i kadriljens första par och lite längre bak par nummer två Frosty och Molly.
Molly nosar efter något som luktar gott och Misa tycker att hon är värd en god belöning ;)

Fixa badar tassarna och Madelene fotar.
Matte gosar med två väldigt sööta portisvalpar.
En av valparna, en söt lite tik, med orange band, klättrade upp i mattes knä och gosade in sig och sov gott en stund.
valpen orange i knä medan en annan liten sötnos tittar fram och vill vara med.
De är ju för söta portisvalparna*gosiga, fina, glada och helt ljuvliga*
mysigt att småbusa lite försiktigt med valparna.
Fixas matte gosade med flera stycken söta valpar i söndags.

I morgon skall vi iväg på aktiveringskursen. Det här med att lära Fixa att städa upp sina leksaker som vi har tränat på verkar vara lite för svårt för oss just nu så vi kommer nog att prova någon ny aktivtet och låta husse fortsätta med att städa här hemma;) som han ju gör så bra*we like*
Det var mycket dimmigt och halkigt på promenaden alldeles nyss och vi gladde nog någon Fixa och matte, där vi gick reflexvästprydda och såg ut som två julgranar med för mycket glitter på.
Ha det bra i vintermörkret och tips om vill ni bli extra glada ta på er en reflexväst :)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Visst är det ljuvligt med valpar!
Ja nog glädjer man grannarna när man går ut med hundarna på kvällen, med reflexvästar, blinkande halsband och blink på matte. Samt lampa runt halsen som vi använder i skogen...
Låter som ni haft en behaglig tjejdag, även om det blev en spruta för Fixa.
Ha en bra kväll!

Anonym sa...

Oj vad gulliga de är, portisarna! Särskilt den med vita tassar! :) Fast jag saknar de lite längre öronen.. man vänjer sig fort vid gosiga långöron!! :D
Ja, det blev jättehalt i kväll! Full frost var det vid Clareberg men ett par plusgrader hos oss som säkert sjunker till under fryspunkten under natten för det är nästan klart ute..
Det är jättebra med trenden som är nu - att så många bär reflexväzstar och reflexjacka!! :) Det räddar säkert liv.

Anonym sa...

Ja vem vill till farbror/tant doktorn?! Förstår Fixa, skönt att den känslan försvinner snabbt. Så ni har jobbat hemma och klätt grannen? El nähä....NI var klädda som granar*asg* Vet precis hur det ser ut, här är en till med för mkt glitter=o)Så mysigt att få sitta i valpcentrum och gosa*me like*. Hoppas ni får kul på aktiveringskursen, blir roligt att höra om vad ni gjorde.
Kram

Skicka en kommentar