onsdag 26 november 2008

Skogstur och röntgenresultat

Vi har fått svaret på Fixas röntgen idag. Fixa har på armbågar ua= ingen artros, på höfter har Fixa C bilateralt= C på båda höfter. Fixa har en curlingmatte, har matte insett idag, så vi kommer verkligen att träna på med så rätt saker som möjligt, bra foder och inte en massa gotter och bullar utan försöka att hålla Fixa i fin form men samtidigt försöka att kombinera med det som är att HA ROLIGT som att fortsätta med att gå/vandra i skogen och annan natur, viltspår mm.
Matte hämtade Fixa tidigare på dagis idag och så passade vi på att ta en tur i skogen. När vi kom upp till inhängnaden så var himlen rosa och det kändes "högt i luften" och lätt att andas. Fixa fick springa fritt i inhängnaden och hon kom så fint på inkallning idag, fastän att det var en skällande spets med husse som gick runt utanför inhängnaden, större delen av tiden. Man blir så glad när det kommer en glad hund springades emot en på inkallning och med den rosa färgen på himlen och några plusgrader så kändes det nästan som vår ute. På vägen tillbaka passerade vi den skällande spetsen med husse och Fixa, ja hon gick fint i koppel förbi den andra hunden, visserligen med fokus på matte och ett par bitar av morot/köttbulle som matte hade i handen. Sedan började det att mörkna och då åkte vi hem och nu slappar vi inför kvällens kursstart (aktiveringskurs).

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vad bra att röntgen blivit av!! Det är förstås roligast att få godkända resultat - men C höfter är inget som hunden har ont av (om den inte blir fet...) :D Jag har svårt att tänka mig aktiva Fixa med aktiv husse och matte - att hon skulle kunna bli fet - det finns inte på kartan!! Så Fixan kan fortsätta sitt underbara aktiva liv precis så som hon hittills har gjort!!!
Kramar!! Madelene

Anonym sa...

Ingen fara på taket med Fixans höfter skulle jag säga med den farten hon har i benen :0) Som Madelene säger så finns det ingen risk att hon blir för tung:0)
Nospussar från Lotus

Anonym sa...

Nog kommer Fixa fortsätta ha sitt underbara liv utan ont i höfterna.
Aktivare husse & matte än Fixas finns knappast =)
Jag beundrar er enorma energi, skulle behöva låna en liten gnutta!
Ha det bra!

Anonym sa...

Vad betyder resultatet C för Fieldarna? Det är tydligen lite olika bland raserna var man drar gränsen för tex avel osv.Rent fysiskt är väl inte C så farligt? Men det var ju bra förstår jag med armbågarna, det resultatet går ju inte att få bättre:o)
Kram

Skicka en kommentar