lördag 8 november 2008

Hundutställning i Skåne

I går kväll åkte Fixa och matte tillsammans med Fixas uppfödare Madelene och hennes dotter Elina, Fixas mamma Frosty och buskompisen Lova till Löddeköpinge, Skåne.Vi sov på hotell för husse hade en frinatt som han gav bort till oss tjejer:) *we like* Fixa och Lova busade lagom mycket och sedan var det dax att sova. I morse , efter god frukost, åkte vi till Åstorp där vi var med på hundutställning.
Fixas bror Filemon med familj kom och tittade på/hälsade på och det var roligt liksom att Ingrid Roslund var där med Hamlet och Ceben Wenda var där med sin matte Elisabeth Fyr och lillmatte. Domare var idag Karl-Erik Johansson. Lova gjorde debut i utställningsringen och det gick mycket bra och Lova blev BIRvalp. GRATTIS Lova och Madelene! För Fixa har det gått bättre och bättre under de senaste utställningarna och idag hade Fixa och matte roligt i ringen och Fixa fick mycket fin kritik. Fixa fick en etta med Hp så vi är nöjda med dagen.

Fixas kritik.

Mamma Frosty fick CK och BIR för dagen blev Cebens Wenda. GRATTIS!!!
Efter utställning var det dax för hundprat, hundbus och fotografering. Fixa busade mest med Lova och med Filemon. Det var roligt att se många fina och glada Field Spaniels på en gång.

Först en skön bild på Chester som är återförenad med sin familj hemma i Mölndal! Det är underbart att han är hemma igen!

Chester med sina lillmattar!

Bilder från utställningen idag.

Fixa, domaren och matte i ringen.
Domaren, Ceben Wenda och Maxfiled Frosty (morsan).
Fieldgänget (Filemon med familj och Ingrid Roslund)
BIR-valp Lova
BIR Ceben Wenda
Fixa med sina rosetter.

Husse var i Säffle idag och tittade på fältprov för spaniel i SSRK Värmlands regi. Där tävlade Malte och Majsan. Tyvärr så hade Malte otur med de områden han fick att söka av där fanns inga fasaner. De hade samlats på det område som elitklassen fick att söka av verkade det som, för där sköts det minsann en massa 'pippiar'. Malte kämpade tappert i terrängen och det var en rejält trött Malte när söket var klart. Domaren tyckte Malte var den bästa Field han sett på ett prov! trots att det inte blev någon fågel skjuten. Fint beröm. Husse tyckte fältprov verkade urkul så nu vet husse vad Fixa och han ska hitta på när viltspåret är klart :)

Idag söndag så kom det ett mejl från Majsan. Malte och Majsan hade fått ett tredje försök att hitta fågel av domaren, när alla klasser var klara. Då hade 'fieldhejaklacken' åkt hem och vi missade då Malte stötte en fasan och efter att den skjutits apporterade in den till Majsan! Det slutade med ett 3:e-pris! Vilken kanonekipage!

Malte, Majsan och de bägge skyttarna på väg tillbaka.

Domaren, Malte och Majsan i terrängen.

Med sig från Säffle så hade husse med sig älgmärgben från årets älgjakt. Fixa tyckte det var smaskens!


Ha en go lördagskväll och en rolig fortsättning på helgen!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för idag!! Det var kul!! :D
Fixa är underbar!!! Vem kan annat än älska den hunden!!! *we like*
Madelene och Elina

Anonym sa...

Kul att Fixa och matte hade kul i ringen!
Grattis!

Anonym sa...

Grattis till det fina resultatet på utställningen! Hur mysigt som helst verkar ni flickor ha haft, inte illa av husse att ge bort en natt på hotell! Vad spännande med fältprov och så kul för malte att få så bra berömm, trots att alla fasanerna samlats hos eliten*ler* //Kram

Leif sa...

Verkar hur kul som helst att vara fieldspaniel i södra Sverige, utställningar, viltspår och annat roligt. Grattis från Nelson och Leif

Anonym sa...

TACK för påhejandet i lördags...... Kul att ni kunde komma med. Vi är både stolta, trötta och överlyckliga här hemma. Hoppas bara att det inte tar ytterligar 4 år innan en Field går till pris ;) TACK för alla de fina fotona... GRATTIS till Elin och Fixan för en god genomförd utställning, snart kommer certen!
Majsan & fieldgänget i Ulricehamn

Anonym sa...

Hej på er!
Jag har inte varit här och tittat på längen men nu ser jag att det hänt en massa. Grattis till både utställnings och spårresultat. Vad kul att Per var och tittade på jaktprovet för man lär sig mycket på det.Hoppas få se er ute på det framöver.
Hälsningar Helene

Unknown sa...

Grattis alla duktiga och framgångsrika vovvar! Vad roligt att Fixa fick HP! Hon ser väldigt stolt ut över sina fina rosetter :)! Kritiken var ju jättebra! Heja och hurra!

Skicka en kommentar