måndag 6 oktober 2008

Azorerna

Husse har varit på Azorerna en vecka, inte på ön Tereceria där Fielden Hero bor utan på öarna Sao Miguel, Faial och Pico. Mycket naturupplevelser blev det, bla. dykning, simning med delfiner och valskådning. Nedan finns några bilder som man kan njuta av ...

 
Vattnet i denna vulkankrater var alldeles grönt.
 
Denna pigga lilla tjej träffade vi på när vi stannade för lunch i en mysig liten by. Hon var överlycklig att det fanns några som ville leka med henne och ville inte sluta leka.
  
På väg ut till havs för att titta efter valar så hamnade vi i ett stim med delfiner, vattnet kokade. Det var säkert över 200 stycken som svärmade runt båten, mycket ovanligt enligt båtchefen som på kulspruteportugisiska över sin radio meddelade alla andra i hela Azorerna verkade det som.
  
En av valarna vi såg, kommer inte ihåg arten.
  
En kaskelottval såg vi, den var stoooor.
  
Delfiner som följer kaskelottvalen.
  
Utsikt över Hortas hamninlopp från husses hotellbalkong.
  
Vulkanen Montanha do Pico, som är 2351 ligger på ön Pico. Den åkte vi förbi på vägen till hamnen där vi skulle hoppa på båten som skulle ta oss ut på havet till delfinerna. Den toppen har husse bestämt sig för att bestiga "inom en snar framtid".
  
Ett stim (ca 15) med 'kortfenad grindval' stötte vi på när vi var på väg ut i Atlanten för att simma med delfiner. Det var en underlig känsla att hoppa överbord från båten i vattnet mitt i Atlanten (det var 1300 meter djupt!) för att simma med de delfiner vi hittade. Ännu konstigare är att temperaturen i vattnet var 22 grader - så man kunde vara i ett tag utan att frysa. Golfströmmen är fantastisk ...
  
På det berömda Peters Café Sport i Horta på ön Faial hade de goda drinkar (berömda för sin Gin & Tonic) och gott kaffe. Här samlas världsomseglarna innan de åker vidare på sin resa. De lämnar sina spår i form av vimplar och papperslappar med meddelande. Vi hittade bl.a. meddelande från Hönö (S/S Gunilla) och även en vimpel från GKSS plus en massa andra svenska flaggor/vimplar. Några norskar hade spikat upp en skida i taket och kandickerna en hockeyklubba.
 
 Denna krabaten fann husse på en sten längs med piren i Hortas hamn. Den har underbara färger.
Nästa gång husse ska iväg har Fixa gjort klart att de är ön Tereceria och besök hos Hero som gäller. Fixa och husse tycker att det passar bra om ett år, det kanske inte är så svårt att övertyga matte ;)
Imorgon är det jaktlydnadskurs igen för Fixa och husse. Ut i den svenska skogen igen ...

6 kommentarer:

Unknown sa...

Vad roligt ni haft i Norge och Grattis till Fixas etta!!! Det ser fint ut på Azorerna, tänk att det finns en Field där. Fast borta bra men hemma....Blev husse överfallen av Fixa när han kom hem :)? Lycka till på jaktlydnadskursen!

Anonym sa...

Vilket äventyr *ser drömmande ut*!! Vad det måste ha varit underbart att få vara så nära naturen. Jag tycker det låter bra med besök om ett år *konspirerar*, det är godkänt från Skåne hållet, säg det till matte*s*. Vad häftigt med alla "efterlämningar" från turister från olika delar av värleden, måste kännas mäktigt att hitta en hälsning från lilla Sveriga när man är så långt härifrån=) //Anki & Rut

Anonym sa...

Wow! Vad fint det är på Azorerna! Förstår att du trivdes där Per!! :D
Men lilla hunden visar att du ändå saknade Fixan lite.. ;)
Ha det så bra och hoppas på en rolig kurs i morgon!!

Fixa sa...

Hej!
Lester: husse har köpt både mitt nya halsband i läder och det äldre reflexhalsbandet på Huveröds. Madelene: självklart saknade husse Fixa mycket och det tar de igen nu:) men nu har vi fått kursledigt, eller husse skall gå på jaktkurs men Fixa får inte följa med för hon löper och kvällskursen får vi också hoppa över tyvärr:( Anki: jo ibland törs att matte en hel del som ex åka på utställning i Norge. Vi hade extra gott om tid och mattes syster var med som sällskap och assistent så vi hade en bra dag. Ibland måste man ju våga lite för att komma vidare:) Matte förstår vinken om Azorerna. Får se om det finns möjlighet att åka dit någon gång så matte kan följa med men vi får se. Emeli: vore kul att träffas igen ex på utställning någon gång. Kanske nästa år?Susann: Fixa o Anna träffade Lotus bror men matte var iväg och hann inte hälsa på honom. Bilder kommer senare. Ha det bäst!

Hero sa...

Those were some beautiful pictures! I'm jealous, because even though I'm born and raised here I've never gone to any of the other islands. Maybe one day... I'll have to keep my paws crossed.

Anonym sa...

Hej! Vilka fina bilder! Särskilt de på valar och delfiner!! Tudor är kompis med Hero på Facebook, Världen är liten (eller kanske rättare sagt, field-världen är liten?!)! Tråkigt att inte få gå på kurs men kan tänka mig att hanhundsägarna är glada att slippa en EXTRA söt Fixa?! Vi har råkat ut för löptikar på många kurser. På en agilitykurs lät vi löptiken springa en bit framför Tudor och då blev det fart på honom över hindren! Det var enda sättet att få honom att göra något annat än att nosa...
Ni får ha det mysigt hemma med husse istället!

Skicka en kommentar