söndag 11 maj 2008

Fixa HP, BIR-valp & very promising =D>

Klockan 9:30 imorse så styrde vi färden mot SKK Skaraborgs utställning i Larv utanför Skara. Väl framme så letade vi upp våra kompisar Ammiellagänget för att få låna en skuggig plats i deras tält för Fixas bur -tack Elisabeth. Det var mkt. varmt idag #:-S . För oss är det helt obegripligt att folk (eller ska man kalla dem något annat) lämnar kvar sina hundar i bilarna så att arrangörerna får gå ut på högtalarna för att rädda hundarna ... skitdåligt tycker vi :-q

Väl i tältet så fann sig Fixa ganska snart väl tillrätta i sin bur. Lite protester var det i början för det fanns ju så många kompisar att leka med, att då behöva sitta i buren var inget för Fixa.
När husse och Fixa skulle gå på rastningstur så stötte vi på matte tillsammans med Winterbournegänget med Majsan o Doris i spetsen. Det var en hel bunt (ca 80) med cockrar som skulle bedömas innan det var de fyra Fieldarnas tur med Fixa först ut som valp. Husse fick tips på hur Fixans koppel skulle sitta av Alice matte Lena, vi hade givetvis med oss tre olika utställningskoppel för att göra valet lite svårare ;)


Husse och Fixa precis innan de ska in ringen (bakom står Winterbournesystrarna).

Inne i ringen så tyckte husse det gick bra, Fixa travade på bra. Domaren var en kvinna från Rumänien som också tyckte att det gick bra eftersom Fixa fick HP med bra kritik, hon fick högsta betyg på typ,storlek och helhetsintryck - UTMÄRKT-rutan var kryssad på kritiklappen! Kritiken finns att läsa nedan - klicka på bilden så blir den större. Eftersom Fixa var ensam valp i Fieldklassen så blev hon ju även BIR - husse och Fixa fick få in i den stora ringen, finalringen! Där var det en massa valpar och tyvärr så gick inte Fixa vidare. Nästa gång tar vi dem :)

Kritiken.


En trött Fixa poserar med sina rosetter.

Kameran gick varm (även två och fyrbenta gick varma) under dagen och nedan finns några bilder.


Fixa och husse på språng i ringen.


Domaren och Fixa bekantar sig med varandra.


Fixa och husse visar upp sina bästa sidor för domaren.


Kritiken levereras.


Domaren, Majsan med Doris, Lena med Alice och Jessica med Siri. Grattis Doris (och Majsan) till BIR och mycket mer, till Alice (och Lena) som blev 1 JUNKL, 2 JUNKK, HP och Siri (och Jessica ) som blev1 JUNKL, 3 JUNKK, HP !

Det blev en lång dag för Fixa och i finalringen så tröttnade hon (på Larvet ;) ) och busade lite med kopplet innan husse fått fram den enda köttbullen som behövdes i ringen idag för att få henne på rätt kurs igen. Tack så mycket för tips och hjälp som vi fått under dagen! Vi är så glada över Fixas resultat men framför allt hur hon hanterade sin första riktigt stora utställning. Nästa Söndag så prövar vi igen - då är det Hässleholm som gäller.

Hälsningar
Fixa med tvåbenta.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Ett jätte grattis till det fina resultatet :)

Anonym sa...

Tack för en trevlig givande dag. Grattis till Fixans fina resultat, det "fixade" ni jättebra.......

Håller tummarna för er nästa helg.

Anonym sa...

Stort GRATTIS till duktiga Fixa och duktiga husse som visar så fint! :D
Domaren ser ju lite läskig ut med hatt och solglasögon... det kan få hundar att skygga - bra att FIxn fixar allt!!
Vad bra att man kan klicka på bilderna så att de blir jättestora!! Man kan se alla detaljer så bra.. har inte tänkt på att man kan göra det.. Men det är ju perfekt!!
Grattis än en gång och Lycka till nästa helg!

Anonym sa...

Vad ni måste vara stolta över både husse och Fixan! Inte lätt att vara på sin bästa sida i denna värmen. Då håller vi tummarna för nästa helg nu då. Hur många fieldar ska vara med där?

Lena sa...

Jättestort GRATTIS till lilla söta Fixa :)!!! Vad roligt att det gick så bra och att vädret var fint!!! Domare med hatt kan annars säkert verka "väldigt farlig" för en Fieldis :). Det går säkert minst lika bra i Hässleholm för er! Vi håller tummar och tassar!!!

Fixa sa...

Tack för alla gratulationer och Lyckatill-önskningar. I Hässleholm är det nog 4 stycken Field Spaniels, inklusive Fixa. Vilka de andra tre är vet vi inte för ingen annan Field som var med idag skall dit. Det är säkert goa och snälla hundar med bra tvåbenta. Fixa har sovit och nu busat med sitt Hederspris: en lurvig boll som är en pipleksak. Nog bra att husse tog med rosett för vi vet ju inte hur länge bollen håller:)

Anonym sa...

Stort GRATTIS till Fixas fina utställnings resultatet =)

Anonym sa...

Halvbror Tudor och jag säger Grattis till söta Fixas framgångar i ringen! Husse och Fixa ser proffsiga ut! Skönt att husse verkar ställa upp frivilligt! Jag blir så nervös när jag ska in i ringen att jag lyckats få Tudors husse att gå med honom i ringen några gånger men oftast blir det jag. Lycka till i fortsättningen, redan nästa helg ser jag!!
Just det, vattensvans kan de få när de badat mycket. Svansen ser förlamad ut och de kan ha ont. Tudor skrek när han försökte vifta på den men det gick tack och lov över efter några dagar!

Skicka en kommentar