lördag 3 maj 2008

Blod och visselpipa

Matte har köpt "Stop Bleeding"-medel nu så att det finns hemma. Konstig början på bloggen idag kanske men om ni läser vidare så förstår ni varför.

Denna vecka har ju många extra ledigt med första maj, klämdag och annat. Husse och Fixa har varit lediga medan matte har ledigt först imorgon men jobbat resten av veckan. Fixa och husse har varit uppe en sväng i sydvästra Värmland, hos husses föräldrar. Fixa var ganska busig denna gång, hon känner sig mer hemma där nu än tidigare. De träffade Charlie goldenfarbror och hans lillmatte Ida, ett år. Charlie tog Fixas tuggben som Fixa inte brytt sig om tidigare på dagen. När Charlie tog benet blev det väldigt viktigt för Fixa som efter mycket om och pipande kunde ta tillbaka sitt "favoben" .
Fixa fick följa med ut i skogen, där husses farmor bodde när hon levde. Det var mycket gott att nosa på ,tyckte Fixa och verkade gilla detta ställe:)
Husse lade ett spår med hjälp av ett märgben, Fixa tog spåret klockrent. Duktig flicka! Jättekul!, tyckte Fixa \:D/.
På fredagen hade Fixa och husse sovmorgon och sov ända till klockan 9. efter lunch åkte de ned till Göteborg igen och hämtade matte när hon slutade jobbet. Mysigt att bli mött av sin egen glada valp:x

När matte klippte Fixas klor igår så klippte hon en klo för mycket och kom åt pulpan, ajaj tyckte Fixa. Något blodstillande medel fanns inte hemma så matte fick lägga ett tryckförband. Fixa fick köttbullar samtidigt som förbandet lades för att hon inte skulle "hjälpa till". Första gången matte lade förband på hund men förbandet satt på och det blödde inte när förbandet var på plats. Men som sagt nu finns det Stop Bleeding medel hemma, i fall att och matte skall vara mer uppmärksam i fortsättningen vid kloklippning.Idag har husse och Fixa tränat inkallning med den visselpipa som vi köpte på Field i västers träff. De träffade även på en hund som Fixa gick valpkurs med. Hundens matte kom inte ihåg Fixa. - vad det hon som var så liten? frågade matten. Vad stor hon har blivit!. Det stämmer ju bra. Fixa har växt en hel del, om vi jämför med hennes storlek när hon flyttade hem till oss.

Fixa tuggar på en god pinne:)

Här har det blivit vår med fruktträd som blommar, likaså maskrosor och rabarbern är på väg. I kväll ska vi grilla för första gången i år. Sedan får det bli en engelsk deckare (Inspector Lynley) och SOVMORGON i morgon.
Ha en fortsatt trevlig helg! >:D<

6 kommentarer:

Anonym sa...

Fixa verkar ha en riktig spårnos :) jättebra som aktivering!
Aj aj dessa små klor:(. gör ont för stunden men snart glömt.
Ha en smaklig måltid, grillat ÄR gott! vi har oxå grillat idag :)

Anonym sa...

Lycka till med visselträningen. Hoppa sni ger ett smakprov till träffen på Hofsnäs.....Hinner vi ju träna lite inför söndagens utflykt till Larv ;-)

En månad till i valpklass...sedan är det juniorklass som gäller. Kanske vi möts i ringen då, Doris går inte upp i Unghundklass förren i juli...det vore kul...

Anonym sa...

Halloj!
Fullt upp för Fixan!! Kul att ni fortsätter att spåra - det kommer att gå fint med anlagsprov så småningom.. Vi åt grillat igår!! Mums!!! :D
Ha en skön söndag!!

Anonym sa...

Vad härligt husse och Fixan har haft det på ledigheten, både busat och spårat. Det gör så ont i hela matte kroppen när man råkar klippa för mkt på klon....Rut har klarat sig, men min förra hund råkade ut för det, tyvärr. Vad skoj det ska bli att följa visselpips träningen...Tack för lycka till hälsningen! //Anki & Rut

Anonym sa...

Kul att Fixa tycker det är kul att spåra. Håller med visst är det mysigt att bli mött av en glad svansviftande liten vän.
Jag klipper aldrig klor är livrädd att klippa i pulpan så här hemma är det husse som klipper klorna.
Grilla ute mums, maten smakar så kättegott!
Ha en fortsatt trevlig helg!

Lena sa...

Vad duktig Fixa är och kommer att bli, hon får lära sig en massa saker! Usch, det är så otäckt när man råkat klippa i pulpan vilket vi har gjort nån gång på våra voffsingar.
Härligt när grillsäsongen börjar :)! I år ska vi satsa mer på fisk och grönsaker på gallret.
Kram till söta och kloka Fixa och ha en bra fortsättning på söndagen!!!

Skicka en kommentar