lördag 23 februari 2008

Första Utställningen

Det var ju busväder här på HisingIsland igår så Fixas SPAdusch inför utställningen idag blev sent igår kväll. -Vi får använda fönen, sa matte. -Fönen? Är du inte klok?, sa husse. Skall hon ha pappiljotter i pälsen också? - Nej, men för att inte vara blöt i pälsen när hon går och lägger sig. Ja, då är det en annan femma. Han är rolig ibland Fixas husse.
I morse var vi uppe tidigt alla tre. Fixa var den som var tröttast. Vi fick ropa på henne när hon skulle äta frukost. Vi packade matsäck och hundryggsäck, gjorde oss i ordning och rastade Fixa och åkte iväg. Ute blåste det en del men mycket mindre jämfört med igår:)
Utställningen skulle börja klockan 10 och 10 minuter över 8 var vi på plats. Fixa var till en början försiktig och reserverad. Hon gillade inte när stora och små hundar av olika raser skällde utanför eller inne i ridhuset!, där utställningen var. Efter en längre stund blev hon mer sig själv och började gilla att ha andra hundar omkring sig. Matte har tidgare pratat med husse om att kanske skulle köpa en utställningsbur, vi har en bilbur som Fixa åker i bak i bilen. -överreklamerat, det behövs inte, har varit husses svar.
-Tar du utställningen seriöst? frågade husse. Matte tog med sig en av Fixas filtar in i ridhuset för att Fixa skulle ha något att ligga på och som luktade hemma. Både filten och Fixa såg ut som bara den innan utställningen ens börjat. Gå och titta om det finns en bur att köpa, sa husse till matte. Men det fanns inga burar till salu. Det lukade gott i ridhuset, tyckte Fixa och började nosa och lekte jordfräs;). Tala om att vi kände oss vana i rollen på utställning* NOT*
-Det här är första och sista gången jag gör något sådant här, sa husse.
Vi höll oss nära den ring som Fixa och husse skulle vara i och Fixa var duktig. Det gick att få henne lugn och när det var dax för "flattarna"(Flatcoated retriever) så tog Fixa sig en tupplur.

Fixa tar sig "a powernap".

Bara några hundar innan det var Fixas tur att ställas ut, var en portugisisk vattenhund, en hanvalp som var ute i utställningsringen. Då blev Fixa glad och ville in i ringen, hon med, för hon trodde nog att "Portugisen" var Ella eller Ammie som Fixa busar med ibland:)
Det var två fieldspaniels som ställdes ut. Två tikar som gick i valpklass upp till ett år. Fixa var yngst med sina 5 månader och den andra valpen var drygt 10 månader. Fixa ville inte trava runt i ringen hela tiden. Det fanns ju så mycket gott att lukta på så några små pauser blev det*ler i efterhand* Domarn, Jens Högsander, han var snäll tyckte Fixa som hälsade glatt på honom och lät sig inspekteras på nära håll ;;). Fixa blev tvåa och fick HEDERSPRIS! :x Matte var besviken men hade ju inte läst eller hört vad domaren sagt. På vägen hem, efter att ha läst domarens omdöme om Fixa kände vi oss, både husse och matte mycket nöjda och stolta :x över våran "Fixan". Bak i hundburen var det tyst. Fixa sov hela vägen hem I-). -En hundbur behövs, sa husse. I alla fall om jag skall åka på utställning själv med Fixa. Vi lärde oss mycket på utställningen alla tre och har nu slappareftermiddag på schemat+tvättning av kläder och handdukar efter utställningen i ridhuset.



Fixas första skriftliga omdöme. Klicka på bilden så ni ser att läsa. Vi är stolta!


Fixa och husse väntar på sin tur vid utställningsringen.

Fixa gräver. Det luktar gott här i ridhuset:)

Portugisisk vattenhund med handler, domaren, ringsekreterare och fina rosetter

Fixa och husse laddar upp med att vänta på varsegod och ta blodpudding:)


Fixa in action i utställningsringen.

Husse är med när domaren bedömer Fixa på nära håll.

Fixa och husse travar bra i utställningsringen.

Husse försöker att få Fixa att stå fint.

Fixa väntar på sin tur.

Fixa och husse travar mycket fint i ringen.

Ha en fortsatt bra helg >:D< .

10 kommentarer:

Anonym sa...

Hej på er!!
Bra jobbat idag och GRATTIS!!! :D
Jag är så stolt över er!!
Det är SVÅRT att ställa ut i ett ridhus pga alla för en hund så intressanta dofter. Det slipper ni i Uddevalla - för det brukar vara i en idrottshall där.. har inte kollat om det är på samma ställe i år som det brukar.. men tror det.
Det ser ut som en Winterbourne hund i ringen - ja hon är ju ganska mycket äldre än Fixan!!
Vilken fin kritik!! Jätteroligt!
Ha det så gott!
Madelene med mamma Frosty och gäng

Anonym sa...

Stort GRATTIS till Fixa och er!
Vad kul att utställningen gick så bra, Fixa verkar ju hur cool som helst på bilderna, husse oxå:-.
Tänk att hon var så lugn att hon tom kunde somna en stund på sin filt, hel mysigt!
Ha en fortsatt trevlig helg!

Lena sa...

Hejsan!
Det var ju ett jättebra omdöme som domaren gett till Fixa!!! Grattis! Hon är verkligen snygg och ni har tagit otroligt fina bilder. Det kommer säkert att gå bra för Fixa i fortsättningen när hon blivit mer "varm i pälsen" på utställning och när det inte luktar en massa gott. Sandra var hemskt ofokuserad i början och inomhus på Stora Stockholm fick hon spader. Nu går det bättre och vi ska prova igen på Lilla Stockholm i slutet av mars.
Ha en bra lördag!
Hälsningar från Lena

Anonym sa...

Grattis Fixan!!!! Jag tyckte det såg jätte bra ut i ringen på fotona. Och vilket bra omdömme ni fick, HURRA!!! jag funderar också på bur till utställningen i Malmö, tror det behövs när man är på inomhus utställning speciellt! Njut av detta, är så glad för er skull!//Anki

Anonym sa...

GRATTIS!!!!! Fin kritik fick hon oxå.

Nu har ni erfarenhet av det runtikring oxå..brukar vara det svåraste...

Grattis igen!!!!

Kram

Anonym sa...

FMH=FikaMedHund *asg*

vill du ha lösenordet till mina låsta blogginlägg så maila mig på waldweilers@live.se eller Madelene

Anonym sa...

Gratulerar till debuten!

Förstår att ni gjorde bra i från er. Tiken som vann är kullsyster till Doris (dotter till Viggo) och är väldigt mogen för sin ålder. Nu är det bara att vässa armbågarna och satsa på nästa utställning.

Utställningsträningen på träffen 2 mars kanske kan bidra med lite råd och rön... Vi ses där!

Fixa sa...

Tack för uppmuntrande kommentarer! Jo, det kändes bra efter första utställningen. Fixa gillade ridhusunderlaget bättre än både husse och matte*asg* Kul att ni tyckte om bilderna för det var ju officiell debut för att ta kort på utställning med för matte. Madelene och Majsan: Vi ser fram emot att träffas nästa helg på Fieldträffen och få en del tips om både det ena och det andra.
Anki o Marie: FMH klubb låter mysigt och lagom hemligt. Här har vi haft en lugn dag och ett tag sov vi i soffan alla tre:)
Vi ses:)

Anonym sa...

vilken söt flicka ni har! Grattis till utställningen!

hls Daya och Lex.

Unknown sa...

Grattis till finfin kritik på premiären! Är säker på att ni snart fastnar i "Utställningsträsket" det är lätt att bli beroende :):):).

Ser fram emot att få sällskap på mina turer runt landet ;-)

Kram eLisa & Portisarna

Skicka en kommentar