tisdag 26 februari 2008

Ella

Fixan blev hämtad av matte på dagis idag. Det är så roligt att bli mött av min valp som viftar på nästan hela kroppen ( frambenen viftar inte men resten;)). Det är även bra att Fixa gillar att komma till dagis så hon verkar trivas där med.
Vi gick till stora knutpunkten för att ta bussen hem. På vägen dit var det många olika ljud så det blev bra miljöträning. Bilar som körde på vägen ovanför gångbanan, cyklister, spårvagnar, bussar och folk som gjorde konstiga ljud i gångtunneln. Fixa verkade tycka att det var rätt ok och tog även bra kontakt med matte och belönades med godis när hon var lugn. Vi åkte med buss 37. Den stannar nära där vi bor men går inte så ofta, vad vi vet. Det var en annan,krullig, hund med på bussen. Båda hundarna var duktiga busspassagerare och matte stämplade en kupong för Fixa så ingen tjuvåkning idag.(På vägen till Fixas dagis hade den spårvagn som matte åkte med, blivit stoppad och det var stor biljettkontroll på samtliga passagerare- matte verkar ha en magnetisk dragningskraft att hamna i biljettkontroller) Fixa hade fått lite hjälp när hon skulle gå på bussen men klev av själv. När vi gick över övergångsställen passade vi på att träna STANNA! och det fungerade så bra*stolt* :x


Fixa har två kompisar, Ella och Ammie, som är portugisiska vattenhundar (www.ammiella.se) Helgen som gick var Ella med matte på utställning i Norge. Det blev en lång dag men Ella gjorde bra intryck på domaren och fick ett cert! Det gjorde att hemresan säkert betydligt roligare. Stort grattis önskar vi Ella och matte Elisabeth!

Senare i veckan har matte planerat nya, spännande saker för Fixa. Vad det är får den som läser bloggen reda på!


Fin bild på Fixa.

5 kommentarer:

Lena sa...

Vi ser med spänning fram emot vad matte har hittat på! Av fotot att döma kan man tro att Sandra och Fixa har något gemensamt nämligen att de då och då lägger beslag på diverse lösa föremål hemma :-), kan det stämma? Roligt att hon trivs på hunddagis!
Min kamera är en Canon EOS 40D med möjliga slutartider upp till 1/8000 dels sek (fast då måste ljusförhållandena vara väldigt bra)
Stor Field-kram till Fixa från oss i Tyresö!

Anonym sa...

Det är ett spännande liv Fixa lever med dagis och buss resor:-))
Ska bli spännande att läsa vad ni ska hitta på för roligt, riktigt nyfiken blir jag.

Anonym sa...

Vad duktig Fixa är som åker buss, ser gnisslande spårvagnar och går i tunneln.. :D
Jag skulle väl behöva ta en tur till stan med mina också för sådan träninge! Tänk vad trötta de blir efteråt!!

Fixa sa...

Jo, Fixa hon får hänga med på en del i vårt dagliga liv. Här hemma hjälper hon till att hålla koll på strumpor och annat så att de inte försvinner*s* genom att hämta ut dem från badrummet. Ikväll har Fixa spårat efter matte en bit. Det var inte tänkt så från början utan matte gick iväg innan Fixa och husse skulle gå ut men hon hade spårat fram till soprummet och sedan tappat spåret. Det blir bra för oss att gå spårkursen i april. Tack för tipset Madelene!
Vi håller på o har börjat fixa med länkar på bloggen. Hoppas att det är ok för er som det är länkat till. Tanken är att nya kommer att föras på efter hand.

Unknown sa...

Så smickrande att få egen rubrik :)... och tack för grattandet - det är bara en tidsfråga tills ni vet precis hur det känns att få cert, svårslagen känsla!
Slick från Ella

Skicka en kommentar